"Я в грі", - цими словами лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук підігрів днями інтерес всієї країни. Витримавши паузу поки спаде ажіотаж довкола амбіцій Зеленського, один із найвідоміших патріотів України сказав те, що так довго від нього хотіли почути.

Здавалося б, саме час складати амбітну програму, аж тут музикант випадково "зливається" з перегонів. Що сталося, чому ж він так швидко змінює рішення? Відповідь на це питання спробував знайти політолог Кирило Молчанов.

Святослав Вакарчук ("Океан Ельзи")
Святослав Вакарчук ("Океан Ельзи")

"Святослав Вакарчук ніколи прямо не говорив, що піде на вибори, просто тягнув інтригу. У якийсь момент він загрався, що не сподобалося його шанувальникам, його рейтинги почали падати, і він відмовився балотуватися в президенти. Те, що Святослав Вакарчук не готовий до керівництва країною, і так було зрозуміло. Він більше є мрійником, а не людиною справи. Не впевнений, що він буде йти в парламент", - вважає він.

Святослав Вакарчук ("Океан Ельзи")
Святослав Вакарчук ("Океан Ельзи")

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію
Показати ще

На думку політолога, Вакарчук не буде підтримувати чинного гаранта Петра Порошенка, хоча це йому постійно приписують останнім часом:

Церемонія отримання Україною Томосу про автокефалію
Церемонія отримання Україною Томосу про автокефалію

"Чи буде Вакарчук підтримувати Порошенка, стане ясно через кілька тижнів. Якби Вакарчук поїхав з концертами в його підтримку, то це б додало балів Порошенко. Швидше за все, Вакарчук не зважиться на такий крок, тому що в такому випадку, йому доведеться нести відповідальність за провальну політику Порошенка. Це девальвує його як артиста, і він перестане бути моральним авторитетом для мас ", - резюмував Молчанов.

Фронтмен гурту "Океан Ельзи", Святослав Вакарчук
Фронтмен гурту "Океан Ельзи", Святослав Вакарчук

Цікаво, що навіть після відмови Вакарчук таки лишив за собою право на інтригу. Музикант пообіцяв всіляко підтримувати на виборах проєвропейські сили, втім не уточнив, кого саме має на увазі. Тобто це не означає, що Славко, як у його пісні, здався без бою:

Дивіться: Океан Ельзи. Без бою (official video)

Головним меседжем промови стало "привести у політику нових людей", які ще не встигли зіпсувати собі репутацію на цьому фронті. І знову ж таки – жодного конкретного прізвища від артиста не почули.

Дивіться: Вакарчук відмовився йти на вибори

Дивіться: Режисерські амбіції та політичні плани Вакарчука

Нагадаємо, Вакарчук озолотив сім'ї загиблих героїв голосом.Як повідомляв "Знай.ua", Вакарчук розповів правду про співпрацю з Порошенком. Також "Знай.ua" писав, Вакарчук не витримав конкуренції із Зеленським.