Із наближенням виборів почастішали з'їзди політичних партій, у яких, по суті практично немає жодного сенсу. Якихось конкретних заходів такі "урочистості" не планують, тому що створені виключно під свого лідера та з метою його просування.

Задовго до з'їзду стає відомо, кого висуне та чи інша сила – приміром, як ситуація із Юлією Тимошенко та "Батьківщиною": оголошення її намірів балотуватися ні для кого не стало несподіванкою.

Юлія Тимошенко
Юлія Тимошенко

На це звернув увагу Майкл Щур під час чергового випуску своєї політично-саркастичної програми.

"…немає такої сили, яка би примусила б мене служити офшорам, дивідендам, Мальдивам. Я все своє життя буду служити лише Вам", - заявила зі сцени Тимошенко .

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Втім, чому саме "служити островам" і фінансовим активам – невідомо. Якщо можна було говорити саме про конкретних осіб, котрі якраз і керують усім цим.

"Кіборги" на з'їзді партії "Батьківщина"
"Кіборги" на з'їзді партії "Батьківщина"

Або та ж сама "Радикальна партія" – навряд чи хтось крім незмінного Олега Ляшка озвучив би такі плани.

Олег Ляшко
Олег Ляшко

"Я іду в президенти, щоб українців стало більше. Оце моя політика, щоб українці не помирали, а народжувалися", - гордо зазначив Ляшко, судячи з усього маючи на увазі складну демографічну ситуацію.

Щур жартома радить Ляшку йти у донори сперми – можливо, так ефект буде кращим. Втім, саме Олег Валерійович як ніхто знає, як перетворити партійні збори на шоу – всі пам'ятають його колег у білих шарфах, котрі нагадували священнослужителів, ці скандальні фото потім обросли значною кількістю мемів.

В свою чергу Володимир Зеленський зробив з точністю та навпаки. Партія "Слуга народу" зібралася у звичайному офісі, замовивши піцу та бургери. Щоправда, обіцянку не дотримав – хотів не запрошувати журналістів, нібито щоб уникнути зайвого пафосу, але чомусь у приміщенні раптово почали знімати люди з "1+1".

Дивіться: Зеленський і "Слуга народу"

Хоча тут дивуватися нема чому – у Зеленського із ними контракт, довготривалий і прибутковий, тому цілком був у праві запросити приватний канал.

Володимир Зеленський, кандидат у президенти України 2019 року
Володимир Зеленський, кандидат у президенти України 2019 року

Замість форуму у Давосі і міжнародних зустрічей Зеленський вирішив вийти на вулицю, за прикладом керівника Венесуели і покликати людей із собою – чистити сніг. Навіть назву для цього вигадав: лопата-challenge.

Дивіться: лопата-challenge від Зеленського

У мережі знайшли паралелі і виявилося ідея не нова. Вже кілька років поспіль російські студенти проводять такі самі челленджі і публікують результати у забороненій на території Україні мережі "ВКонтакте". Але чи порушив Зеленський закон, запозичивши ідею? Певно, що ні.

Володимир Зеленський, головний автор та акціонер Студії "Квартал 95"
Володимир Зеленський, головний автор та акціонер Студії "Квартал 95"

Як виявилося, рекламною кампанією, тільки за іншим прикладом встиг відзначитися і Петро Порошенко.

Церемонія отримання Україною Томосу про автокефалію
Церемонія отримання Україною Томосу про автокефалію

Користувачам нагадали той факт, що чинний гарант під час Томос-туру посварився із блогером: назвав його невіруючою людиною і наприкінці додав: "Господь вас попустить". На питання, коли гарант буде боротися із корупцією, той відповів: "Сходіть до церкви".

Дивіться: Порошенко і блогери

Можна ще довго говорити про нові курси кандидатів, але цікавіше, що буде далі, ближче до виборів.

Дивіться: Зеленський, Тимошенко, Порошенко перед виборами, - Макл Щур

Нагадаємо, письменник Юрій Андрухович розповів, як дурили Україну Кравчук, Ющенко та Янукович. Як повідомляв "Знай.ua", у мережі стартував проект #ВибориБезБрехні, котрий покликаний перевіряти заяви кандидатів на чесність. Також "Знай.ua" писав, Кравець видала всі таємниці Зеленського.