Столичні державні службовці задекларували мільйонні подарунки у вигляді нерухомості та готівкових коштів від бабусь та батьків. Про це йдеться у сюжеті програми "Наші гроші з Денисом Бігусом", передає УП.

Зокрема, начальнику управління розвитку транспортної інфраструктури КМДА Денису Суховому у червні 2018 року матір подарувала квартиру у центрі Києва, на вулиці Великій Васильківській.

Сам Суховий запевнив журналістів, що подарунок за майже 1,7 млн гривень отримав на честь свого 33-річчя.

Крім того у 2017-му матір чиновника позичила йому 900 тисяч гривень, які він витратив на купівлю автомобіля Subaru Forester.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Того ж року він отримав майже 5 млн у подарунок від своєї 80-річної бабусі Віри Ладигіної.

Коментуючи походження коштів, Суховий заявив, що його "родина працювала багато років", а бабуся навіть мала нагороди та медалі.

У сюжеті також повідомляється про начальника податкової Деснянського району міста Києва Олега Білецького, який задекларував понад 4 млн подарованої готівки восени 2018 року.

За словами Білецького, кошти йому подарував батько за чотирьох онуків.

Його батько нібито продав нерухомість, щоб зробити подарунок податківцю, однак, що саме продав старший Білецький невідомо.

Відзначається, що батько податківця, Ігор Білецький, 13 років працював на держслужбі - у податковій міліції, апараті Верховної Ради та органах прокуратури. За часів Януковича обіймав посаду заступника прокурора Львівської області, а в 2014 році був звільнений за законом про люстрацію.

Дружина Білецького-старшого обзавелася 180-метровим будинком і трьома квартирами у 243 квадратні метри у Львові. Зокрема, одна із цих квартир спершу була надана прокуророві у якості службового житла, а потім - приватизована.

Також начальниця управління ДФС міста Києва Оксана Нечепорук отримала кошти від продажу квартири за 4 млн гривень у дар.

Зокрема, у 2015 році її колишній чоловік Максим Мухін отримав у подарунок від свого батька-пенсіонера 5,7 млн гривень і половину 150-метрової квартири у будинку бізнес-класу на Дегтярівській, 25-А. Інша половина квартири була записана на 80-річного батька Нечепорук Анатолія Кулєшова.

У 2016 році колишній чоловік передарував їй свою частку апартаментів. У 2018-му Нечепорук з батьком продали цю квартиру за 4 млн гривень, і батько відразу ж подарував доньці свою половину виручених коштів.

Як повідомляв портал Знай.uа, генеральний прокурор України Юрій Луценко розповів, з якими проблемами він зіткнувся після голодування, зокрема і з алкоголем.

Також портал Знай.uа писав, що чинний президент України Петро Порошенко повинен днями презентувати обраний курс.