Як виявилося, прям під боком у прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, вже кілька років перебуває басейн. Поплавати голова уряду може в клубі Кабінету Міністрів, який знаходиться на вул. Інститутській, 7.

Про те, що чиновники на роботі мають басейн, стало відомо з системи державних закупівель prozorro. На цей рік через цю систему Управління адміністративних будинків Господарсько-фінансового департаменту Секретаріату Кабінету Міністрів оголосило тендер на технічне обслуговування басейну в клубі Кабміну. За документами, з бюджету на цю справу буде виділено 100 тис. гривень. Аукціон призначений на 4 лютого.

Басейн та більярд

Судячи з усього, басейн знаходиться в цокольному приміщенні двоповерхової будівлі. Він зовсім не маленький, тому компанію Гройсману, якщо він любить там плескатися, завжди можуть скласти його колеги або друзі. Обсяг басейну - 64 м3.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще

Сто тисяч гривень наших з вами грошей підуть на щотижневе сервісне обслуговування, дезінфекцію води і багато іншого.

Як нам вдалося дізнатися, в тому ж приміщенні, де і басейн, знаходиться більярдний стіл і апарат для спецзв'язку, щоб прем'єра могли знайти в разі чого.

Коли ж з'явився цей басейн в будинку, в якому традиційно проходять прощання з померлими політичними діячами?

В інтернеті нам вдалося знайти, що на його фінансування виділялися гроші ще у 2017 році. Інших дат ми не знайшли. Тому можна припустити, що саме за прем'єрство Володимира Гройсмана він і з'явився. Хоча, не виключено, що він дістався йому «у спадок» від попередника Арсенія Яценюка, який дуже любить здоровий спосіб життя.

Нагадаємо, раніше Знай.ua повідомляв, що Гройсман нагородив міністрів рекордними преміями.

Також ми писали, що Гройсман вигадав нову середню зарплату в Україні і розщедрився на "безкоштовний" газ перед виборами.