США не рухатимуться далі в переговорах з Росією поки російська влада не звільнять українських моряків, захоплених в Чорному морі.

Про це заявив спеціальний представник США з питань України Курт Волкер, повідомило посольство України в США.

Крім того спецпредставник США закликав у терміновому порядку звільнити затриманих українських моряків, які й досі незаконно ув'язнені на території Росії.

"Ми закликаємо Росію негайно звільнити моряків, щоб ми спробували повернутися до дипломатичного вирішення цієї проблеми", - цитує посольство заяву Волкера на міжнародній медіа-майданчику під час телефонного брифінгу в Брюсселі.

Популярні новини зараз
Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Крім того Волкер додав, що США володіють повною та об'єктивною інформацією відносно ситуації, яка відбувалась у Керченській протоці.

"Нам відомо і з зображень, і з відео, і з того, що нам показують українські колеги, це блокування проходу через протоку, переслідування українських судів в міжнародних водах, стрілянина по ним і моряки, які до сих пір затримані в Росії", - заявив він.

Більше того Волкер додав, що США розглядають можливість введення додаткових санкцій проти Росії через анексію Криму. Також він додав, що країни ЄС також можуть ввести певні обмежувальні заходи для росіян.

Разом з тим варто відзначити, що спеціальний представник ОБСЄ Мартін Сайдик тільки заявив про певні ідей втілення в життя деяких альтернатив мінським угодам. Він не пропонував повну заміну "Мінську".

"Наскільки я розумію, мова не йде про заміну мінських домовленостей, а про те, як знайти шляхи для їх втілення", - пояснив Волкер.

На думку спецпредставника США, мінські угоди важливі, оскільки вони встановили ключові правила: припинення вогню, відведення важкого озброєння, виведення іноземних військ і незаконних збройних формувань, відновлення державного кордону між Україною і Росією.

"Проблема в тому, що вони не виконані", - поскаржився він.

Американський дипломат також розповів, що якщо РФ дійсно хоче миру і хоче поліпшити життя людей на Донбасі, вона повинна погодитися на проведення миротворчої операції ООН на Донбасі.

Варто нагадати, що міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що пропозиція США з приводу місії ООН на сході України – неприйнятно, і запевняє, що "Донбас не здасться".

Нагадаємо, Лавров посварився з американцями і запропонував свій варіант вирішення "української кризи".

Як повідомляв "Знай.ua", Росія готує хіматаку на Донбасі, а світу скаже, що це зробила Україна.

Також "Знай.ua" писав, що Барак Обама осадив Трампа в незвичайному рейтингу.

"Курт Волкер: "Маємо розглядати високу ймовірність нової російської агресії"