За станом на вівторок, 18 грудня, велика частина запланованих заходів на час дії правового режиму воєнного стану у визначених областях України виконана. До 26 грудня Міністерство оборони розраховує виконати всі заходи, тим самим підвищивши боєготовність і здатності ВСУ.

Цю інформацію повідомив міністр оборони Степан Полторак спецпредставникові Госпдепа США Курту Волкеру, передає прес-служба Міноборони.

Відомо, що сторони говорили про регіональну безпеку і ситуації в Азовському і Чорному морях. Також Волкер і Поторак обговорили динаміку мілітаризації окупованих Росією територій Донбасу та АР Крим.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

На засіданні також порушувалося питання важливих напрямків двостороннього співробітництва між Україною і США.

Нагадаємо, спецпредставник Держдепартаменту США Курт Волкер вже прибув в столицю України для зустрічі з керівниками країни. Про це повідомили в прес-службі посольства США в Україні. Зараз вже відомо, що американський дипломат буде перебувати на території України два дні.

Разом з тим варто зазначити, що спецпредставник Держдепартаменту по Україні Курт Волкер анонсував підтримку України зброєю. Так, у найближчі місяці США оголосять про перші транші поставок зброї в нашу країну у зв'язку із зростаючою російською агресією, щоб зміцнити боє - і обороноздатність України.

"У нас є можливість продати додаткове військове обладнання. Будуть зроблені оголошення, Конгрес буде повідомлено в найближчі пару місяців про перші транші".

Крім того, за словами Волкера, питання про постачання озброєння буде обговорюватися до тих пір, поки Україна потребує. Якщо точніше – поки від нас не відчепиться агресор.

Раніше портал писав, що Волкер порадував українців важливою новиною.

Як повідомляв "Знай.uа", напівживий Сурков мчить прикривати Путіна перед Європою.

Також "Знай.uа" писав, що Волкер пояснив, як США зупинять Путіна.