Спецпредставник Держдепартаменту США Курт Волкер вже прибув до столиці України для зустрічі з керівниками країни.

Про це повідомили в прес-службі посольства США в Україні.

Наразі вже відомо, що американський дипломат перебуватиме на території України два дні.

"Він в Україні сьогодні і завтра", - сказали в посольстві і уточнили, що він проведе зустрічі з керівництвом країни і громадянського суспільства.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови
Показати ще

Крім того у посольстві додали, що Волкер перебуватиме лише у Києві та не планує поїздок в інші регіони, зокрема і на Донбас.

"Питання порядку денному будуть визначатися під час зустрічей", - повідомили в посольстві.

Разом з тим варто відзначити, що спецпредставник Держдепартаменту по Україні Курт Волкер анонсував підтримку України зброєю. Так, у найближчі місяці США оголосять про перші транші поставок зброї в нашу країну у зв'язку із зростаючою російською агресією, щоб зміцнити боє- та обороноздатність України.

"У нас є можливість продати додаткове військове обладнання. Будуть зроблені оголошення, Конгрес буде повідомлено в найближчі пару місяців про перші транші".

Крім того, за словами Волкера, питання про постачання озброєння буде обговорюватися до тих пір, поки Україна цього потребує. Якщо точніше – поки від нас не відчепиться агресор.

Крім того варто відзначити, що вперше з 2014 року російський президент Володимир Путін відкрито назвав окупацію українського Криму "анексією". Сталося це під час зустрічі з місцевими театральними діячами в Ярославлі.

На ній ректор театрального інституту Сергій Куценко похвалився, що його навчальний заклад створило мережу таких в регіонах, а почалося все з Севастополя.

"Ми починали із Севастополя дуже давно. Ми це робимо уже дуже багато років! Зараз у нас 14 таких цільових груп для театрів малих міст Росії. Тобто вони там працюють і приїжджають до нас на навчання, і педагоги їздять до них" — заявив Куценко.

Тоді Путін запитав: коли саме почали розробляти проекти, на що почув у відповідь – "ще за України".

"Ось коріння анексії хто закладав", — вперше назвав це слово щодо окупації Криму російський президент, традиційно знявши всю відповідальність за захоплення територій.

Нагадаємо, Волкер потішив українців важливою новиною.

Як повідомляв "Знай.ua", напівживий Сурков мчить прикривати Путіна перед Європою.

Також "Знай.ua" писав, що Волкер пояснив, як США зупинять Путіна.

Курт Волкер прогнозує запровадження додаткових санкцій через російську агресію