Спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер заявив, що потрібно докласти всіх зусиль, щоб не допустити подальшої ескалації конфлікту, оскільки Російська Федерація шукає найменший привід для агресії. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю політика телеканалу ТСН.

Волкер зазначив, що потрібно бути реалістами і віддавати собі звіт в тому, що вірогідність нової агресії з боку Росії залишається високою.

Спецпредставник підкреслив, що в Україні залишається ситуація, коли сусідня країна-агресор протягом тривалого періоду часу істотно збільшує свою військову міць, поступово оточує нашу країну. Також це стосується і Криму, Азовського і Чорного морів. Він визнав, що у Росії є можливість розпочати чергову агресію. США оцінює ймовірність цього невисокою, але нещодавно стався інцидент з огидною атакою російських військових на українські кораблі. Після цього все змінилося, і всі повинні розглядати реалістичність того, що російська влада почне нову агресію.

До цього міністр оборони України заявив, що станом на кінець грудня більша частина запланованих заходів на час дії воєнного стану в деяких областях виконана. Вони спрямовані на підвищення обороноздатності і боєготовності ЗСУ.

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Волкер неодноразово заявляв, що влада США не визнає анексію Криму і запевнив, що всі санкції, спрямовані проти Росії, залишаються в силі. Також вони закликали російських політиків сісти за стіл переговорів і обговорити мирне завершення конфлікту, підвищення безпеки мирного населення та передачу їм гуманітарної допомоги.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що Курт Волкер заявив про плани США в найближчі два роки поставити Україні два транші військової допомоги.

Як повідомляв портал "Знай.uа": під час зльоту найпотужнішого російського винищувача він почав розпадатися на частини, що викликало море насмішок в мережі над хваленим озброєнням Росії.

ТакожЗнай.uа" писав, що 40 сенаторів ініціювали резолюцію, після прийняття якої "Північний потік-2" поріжуть на шматочки.