Напередодні засідання глав зовнішньополітичних відомств Європейського союзу в Бухаресті Італія заблокувала компроміс Євросоюзу про визнання президентом Венесуели Хуана Гуайдо.

Про це стало відомо завдяки повідомленню італійської організації ANSA.

Хуан Гуайдо

Відомо також, що Швеція стала ініціатором пропозиції про визнання Гуайдо тимчасовим президентом Венесуели до проведення виборів. Однак рішення не мало на меті визнати Гуайдо офіційно, але натякало на це.

Варто нагадати, що Центральний банк Венесуели, який належить одіозному олігарху Ніколасу Мадуро, в найближчі дні продасть Об'єднаним Арабським Еміратам 15 тонн золота. У повідомленні сказано, що Центробанк продасть частину своїх запасів, щоб мати в своєму розпорядженні євро готівкою. Зазначається, що в минулому році Венесуела продала Туреччині золота на 900 мільйонів доларів.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Загалом, планується продати 29 тонн золота, яке зберігається в Каракасі, до кінця лютого, щоб забезпечити ліквідність імпорту основних товарів", - резюмують в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що помічник президента США з нацбезпеки Джон Болтон порадив Ніколасу Мадуро скоріше забратися з країни і спокійно доживати свій вік подалі від Венесуели. На думку Болтона, диктатору слід скористатися запропонованою амністією, яку може оголосити в. о. президента Венесуели Хуан Гуайдо. Про це Джон Болтон написав у Twitter.

Зазначимо, що Ніколас Мадуро бореться з парламентом з 2015 року, коли опозиція отримала там більшість. У січні 2019 року диктатор вступив на посаду президента вдруге, після чого спікер парламенту і глава опозиції Хуан Гуайдо Мадуро оголосив узурпатором, а себе тимчасовим президентом країни. Він пообіцяв провести дострокові вибори.

Нагадаємо, у Європі заборонили відомий телеканал: розпалював ненависть до України.

Як повідомляв Знай.uа Путін зустрівся зі своїм останнім союзником: безвихідь президента Росії висміяли в мережі.

Знай.uа писав, Росія озброїла Мадуро до зубів: кривавий диктатор похвалився, що має в арсеналі.