Президент Венесуели Ніколас Мадуро пішов на поступки протестувальникам і оголосив про підвищення мінімальної зарплати на 60%.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, Мадуро заявив, що з 1 травня зарплати виростуть з 40,6 тисяч боліварів до 65 тисяч боліварів в рік, що в доларовому еквіваленті становить 6,4 тисячі. Крім цього, громадяни отримують від уряду 135 тисяч боліварів на покупку основних продовольчих і побутових товарів. Таким чином, середній дохід громадянина становить 200 тисяч боліварів (19,7 тисячі доларів). Раніше він був - 135 тисяч боліварів. Додаткові виплати - 195 тисяч боліварів - також отримають пенсіонери.

Після таких перетворень Мадуро заявив, що тепер все незахищені верстви населення отримали державну підтримку.

Варто зауважити, що до подібних кроків Мадуро змусили протести. Активісти вимагають проведення демократичних реформ. Вони звинувачують Мадуро в узурпації влади.

Представник опозиційного об'єднання "Круглий стіл демократичної єдності" заявив, що під час антиурядового мітингу 19 і 20 квітня силовики затримали 585 осіб. Всього на вулиці вийшли сотні тисяч активістів.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Раніше "Знай.ua" повідомляв, що Венесуела запустить процедуру виходу з Організації американських держав в знак протесту проти політики США.