Президент Росії Володимир Путін заявив про призупинення участі РФ в Договорі про ліквідацію ракет середньої і малої дальності.

Про це повідомляють ЗМІ.

Зокрема, Путін пояснив такий крок дзеркальною відповіддю, адже США ще раніше оголосили про вихід із договору через невиконання його приписів Кремлем.

"Ми поступимо таким чином. Наша відповідь буде дзеркальною. Американські партнери оголосили про те, що вони припиняють свою участь в договорі, і ми припиняємо", - заявив Путін на зустрічі з міністрами оборони та закордонних справ РФ Сергієм Шойгу і Сергієм Лавровим.

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час
Показати ще

Разом з тим варто відзначити, що спеціальний представник США з питань України Курт Волкер розповів, що США не рухатимуться далі в переговорах з Росією поки російська влада не звільнять українських моряків, захоплених в Чорному морі.

Крім того спецпредставник США закликав у терміновому порядку звільнити затриманих українських моряків, які й досі незаконно ув'язнені на території Росії.

"Ми закликаємо Росію негайно звільнити моряків, щоб ми спробували повернутися до дипломатичного вирішення цієї проблеми", - цитує посольство заяву Волкера на міжнародній медіа-майданчику під час телефонного брифінгу в Брюсселі.

Крім того Волкер додав, що США володіють повною та об'єктивною інформацією відносно ситуації, яка відбувалась у Керченській протоці.

"Нам відомо і з зображень, і з відео, і з того, що нам показують українські колеги, це блокування проходу через протоку, переслідування українських судів в міжнародних водах, стрілянина по ним і моряки, які до сих пір затримані в Росії", - заявив він.

Більше того Волкер додав, що США розглядають можливість введення додаткових санкцій проти Росії через анексію Криму. Також він додав, що країни ЄС також можуть ввести певні обмежувальні заходи для росіян.

При цьому спеціальний представник ОБСЄ Мартін Сайдик тільки заявив про певні ідей втілення в життя деяких альтернатив мінським угодам. Він не пропонував повну заміну "Мінську".

"Наскільки я розумію, мова не йде про заміну мінських домовленостей, а про те, як знайти шляхи для їх втілення", - пояснив Волкер.

Нагадаємо, Путін нарвався на нові санкції.

Як повідомляв "Знай.ua", Євросоюз підставив підніжку США.

Також "Знай.ua" писав, що Болтон побажав Мадуро спокійної пенсії подалі від Венесуели.

США почнуть вихід із Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності