Євросоюз ввів санкції стосовно двох громадян Ірану і одній компанії через діяльність іранської розвідки в державах-членах. Про це йдеться в висновках Ради ЄС.

"Рада ЄС глибоко стурбована ворожою активністю, яку Іран проводив на території держав-членів і в цьому контексті вирішив додати в санкційний список дві фізичних особи та одну організацію", - йдеться в заяві.

В ЄС зазначають, що блок буде продовжувати демонструвати єдність і солідарність у цій сфері і закликає Іран негайно припинити таку неприйнятну поведінку.

Варто зазначити, що 8 січня глава МЗС Данії повідомив, що Європейський Союз погодився ввести санкції проти іранської розвідки у зв'язку з її планами вчинити вбивства на території ЄС.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

В кінці жовтня минулого року датська розвідка заявила, що Іранська розвідувальна служба планувала здійснити політичне вбивство в Данії.

Нідерланди заявили, що Іран був причетний до щонайменше двом політичним вбивства на території Європи.

Іран послідовно спростовує будь-яку причетність до планування або скоєння вбивств, заявляючи, що ці звинувачення мають на меті погіршити відносини між ЄС та Іраном.

Нагадаємо, світові ціни на нафту зростають рекордними темпами: у Нацбанку пояснили, хто винен.

Гучні обіцянки Китайської Народної Республіки суттєво збільшити покупку енергоресурсів у США виявилося ледь не найголовнішим фактором відновлення зростання світових цін на нафтопродуктів з початку лютого 2019 року.

Як повідомляв Знай.uа нафта дешевшає з шаленою швидкістю: експерти назвали причину, і вона вам не сподобається.

Також Знай.uа писав, кремлівський переворот все ближче: американські санкції змусили путінських олігархів продавати свої іграшки.