Гучні обіцянки Китайської Народної Республіки суттєво збільшити покупку енергоресурсів у США виявилося ледь не найголовнішим фактором відновлення зростання світових цін на нафтопродуктів з початку лютого 2019 року.

Про це стало відомо завдяки новому макроекономічному та монетарному огляду Національного банку України.

НБУ
НБУ

В НБУ перерахували додаткові фактори:

-зниження загального видобутку нафти Організацією країн – експортерів нафти (ОПЕК) у рамках досягнутих домовленостей ОПЕК+ скорочення обсягів видобутку на 1,2 млн барелів на добу;

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

-зменшення запасів нафти і нафтопродуктів в США;

-призупинення видобутку нафти на сланцевих родовищах у Канаді через несприятливі погодні умови.

видобуток нафти
видобуток нафти

Варто нагадати, що в середу, 30 січня, роздрібні ціни на бензин і дизельне паливо в порівнянні з попереднім торговим днем дещо змінилися. Про це стало відомо з даних моніторингу цінового департаменту "Консалтингової групи А-95".

Вартість бензину, газу й дизельного палива в мережах АЗС, грн/л. Експерти склали прогноз щодо цінових коливань на паливо на початку 2019 року. Так, за попередніми підрахунками, у січні ціна на бензин складе приблизно 30 грн. Варто відзначити, що вартість бензину в Україні формується на основі трьох факторів: вартості нафти на світових ринках, акцизу в євро, курсу гривні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в лютому на українців чекає подорожчання основних товарів і послуг. Експерти пояснили, до чого готуватися і яких знижок можна очікувати. Продукти в лютому традиційно дорожчають. Оскільки овочі і фрукти до кінця зими сильно псуються і спостерігається дефіцит на овочебазах, тому і ціни на деякі продукти поповзуть вгору. Також розпочинається продаж вітчизняних тепличних овочів, на початку сезону вони кусатимуться.

Нагадаємо, українцям назвали головні джерела корупції: про це повинен знати кожен.

Як повідомляв Знай.uа нафта дешевшає з шаленою швидкістю: експерти назвали причину, і вона вам не сподобається.

Знай.uа писав, кремлівський переворот все ближче: американські санкції змусили путінських олігархів продавати свої іграшки.