В окружному адміністративному суді міста Києва назвали кілька причин, через які Уляна Супрун більше не може виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я.

Ця інформація була оприлюднена на сайті суду.

"Своє рішення суд мотивував наявністю ознак очевидної протиправності в тимчасовому виконанні першим заступником міністра охорони здоров'я України повноважень такого міністра в строк, що перевищує один місяць з моменту наділення особи відповідними повноваженнями (27 липня 2016)". йдеться в повідомленні

Друга причина полягає в тому, що Супрун, згідно з даними позивача, досі перебуває в іноземному громадянстві, хоча в 2015 році отримала громадянство України.

Популярні новини зараз
Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Нагадаємо, що лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко заявив, що суд відсторонив від посади Уляну Супрун. Нардеп стверджує, що за позовом його однопартійця Ігоря Мосійчука, суд постановив задовольнити позов частково.

Пізніше у Facebook на це відреагувала сама Супрун. Вона повідомила, що на 15 лютого заплановано судове засідання:

"Буде розглядатися позов народного депутата Ігоря Мосійчука про відсутність у мене компетенції (повноважень) до виконання обов'язків міністра охорони здоров'я України. Що насправді є черговою атакою на трансформацію системи охорони здоров'я. Дуже небезпечною атакою на всі зміни, які наша команда втілила за останній час. Це робиться руками депутата, який вже в свій час попався на отриманні великого хабара ", - зазначила вона.

Нагадаємо, українці зможуть отримувати ще більше "безкоштовних" ліків за новою програмою Міністерства охорони здоров'я.

Як повідомляв "Знай.uа", батько дворічної дитини обурився тим, що до дитини не приїхала "швидка допомога", незважаючи на те, що у дитини була висока температура і марення.

Також "Знай.uа" писав, що абсолютний чемпіон світу у важкій вазі український боксер Олександр Усик розкритикував політику діючого гаранта Петра Порошенка, а особливо його передвиборчу компанію.