Українці, які хочуть підзаробити трохи грошенят під час передвиборчої компанії, повинні добре знати закон. У противному разі замість заробітку можуть втратити в грошах в Україні уже починають штрафувати людей за незаконну передвиборчу агітацію.

Один з таких випадків стався у Вінниці: там чоловіка оштрафували за поширення друкованих матеріалів передвиборної агітації. За свій вчинок йому доведеться заплатити 65 гривень. Про це пише Рoliteka.

Як стало відомо, чоловік роздавав газети, в яких лежали буклети з інформацією про одного з кандидатів в президенти, ім’я якого не розкривається. Ця справа дійшла до Вінницького міського суду, який і прийняв рішення про штраф.

"Судом встановлено, що чоловік роздавав газети, у яких знаходились буклети з інформацією про одного із кандидатів у Президенти України без зазначення відомостей про тираж та друк, що є порушенням ч. 2 ст. 212-13 КУпАП, а саме: розповсюдження під час виборчого процесу друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, або у яких така інформація означена неправильно чи неповно, а так само організація такого розповсюдження», – повідомили в прес-службі суду.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

З урахуванням показань самого обвинуваченого суд вирішив, що відповідним покаранням для нього буде штраф в розмірі 65 гривень.

Нагадаємо, Аваков розповів про незаконну агітацію. Як заявив головний правоохоронець країни, вже отримано множинні звернення про розповсюдження агітаційної продукції, яка не оплачена з рахунків виборчого фонду зареєстрованих кандидатів.

Аваков застеріг українців:

"Підкреслю: вся передвиборна агітація кандидата зобов'язана бути оплачена зі спеціального рахунку виборчого фонду та мати чітку інформацію про тираж, фірму-виробника та прізвища відповідального за випуск. Якщо ці умови порушені – така агітаційна продукція повинна бути прибрана, а порушники покарані згідно із законом".

Як повідомляв портал Знай.ua, Комітет виборців України вимагає, щоб Зеленський оплатив трансляцію фільму "Слуга народу" на телеканалах як агітацію.

Також Знай.ua писав, кандидат в депутати Олександр Шевченко зганьбився агітацією на курорті.