Президент Білорусі Олександр Лукашенко сказав, що Білорусь і Росія готові настільки йти по шляху "об'єднання і єднання", наскільки до цього готові народи обох країн.

Про стало зрозуміло з його слів журналістам за підсумками переговорів з президентом Росії Володимиром Путіним

Олександр Лукашенко
Олександр Лукашенко

Про це передають ЗМІ Білорусі.

"Для мене незалежність - це поняття відносне, ніхто ніколи, жодна держава - прикладом тому є Китай - ніколи не говорить про суверенітет", - говорить президент Білорусі.

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

"Тому немає у нас проблем з суверенітетом, ми навіть в цьому контексті не обговорюємо цих проблем, ми виходимо з того, що сьогодні є дві держави", - додає Лукашенко.

Він також зазначає, що готовий "хоч завтра" об'єднатися з РФ, якщо будуть до цього будуть готові їх народи.

Він також додає, що "наскільки б не була потужною Росія, вона не в змозі нав'язати волю комусь", а Білорусь - тим більше.

Президент Росії повідомив, що суверенітет і незалежність — це близькі поняття.

"Повністю незалежних держав у світі просто не існує. Сучасний світ - це світ взаємозалежності", - сказав Путін.

В якості прикладу він навів країни Європи.

Нагадаємо, Лукашенко без бою віддав Білорусь Росії: подробиці

Наталія Радіна, головний редактор білоруського опозиційного сайту "Хартія-97", прокоментувала ситуацію навколо об'єднання Російської Федерації та Білорусі. Вона підкреслила, що лідер країни відкинув пропозицію опозиціонерів віддалитися від Кремля, про що повідомляє replyua.net, посилаючись на видання Гордон.

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Путін і Лукашенко усамітнилися на вечері в горах

Президент Росії Володимир Путін і лідер Білорусі Олександр Лукашенко встигли в Червоній Поляні (Сочі, Росія) не тільки покататися на лижах, але і влаштувати неформальний обід.

Так, відповідним знімком поділився в Twitter журналіст кремлівського пулу Дмитро Смирнов.

Також Знай.ua" писав про те, що Лукашенко боїться отруїти Путіна: більше ніякої горілки і закуски