Рішення про введення персональних санкцій щодо Росії за агресію в районі Керченської протоки приймуть 18 лютого, коли розпочнеться засідання міністрів закордонних справ Євросоюзу.

Про стало зрозуміло зі слів глави міністра закордонних справ Павла Клімкіна.

Павло Клімкін
Павло Клімкін

Він не виключає, що згодом ЄС повернеться і до питання економічних санкцій

"Я дуже сподіваюся, що санкції, які будуть в понеділок - це ще не кінець ... В ЄС вже є пропозиції, ви чули про ідею про недопуск (російських) кораблів у порти, але є і креативні ідеї ".

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Також він розповів, що до Росії готують нові санкції від США.

Голова закордонних справ сказав, що під час засідання міністрів закордонних справ країн-членів ЄС буде розглядатися і питання про підтримку Донбасу - інфраструктурними та інвестиційними проектами.

За його словами, саме допомога Україні ЄС планує зробити головною відповіддю на "Азовську кризу".

"Зараз почнеться обговорення, що можна зробити дуже швидко. Мова йде про те, як підтримати і інфраструктурні проекти, і проекти, спрямовані на розвиток людського капіталу", - пояснює Він.

Варто нагадати, що Павло Клімкін, який з червня 2014 року є міністром закордонних справ України, заявив про те, що наша країна буде тиснути юридично і політично на порушників. Про це глава МЗС заявив на зустрічі з міністром закордонних справ Німеччини.

Також Клімкін заявив про те, що вся ця історія стала сумним уроком не тільки для німецького бізнесу. Рітейлери таких компаній-гігантів як Adidas або Volkswagen дозволяють вважати Крим російським.

Нещодавно Служба безпеки України збиралася перевірити інформацію щодо роботи багатьох німецьких компаній на території Криму.

Нагадаємо, Порошенко анонсував кілометровий список санкцій для Росії: азовський пакет

Як раніше повідомляв "Знай.ua" ОБСЄ стурбована рішенням Росії за українським виборам

Також Знай.ua" писав про те, що Європа просить Україну впустити путінських наглядачів: шукають різноманітні шляхи