Ведення візового режиму з Російською Федерацією дозволить забезпечити контроль за тими людьми, які в'їжджають в Україну. Однак якщо і вводити даний вид контролю, то тільки з наявністю біометричних документів.

Про це заявив глава українського зовнішньополітичного відомства Павло Клімкін.

Павло Клімкін
Павло Клімкін

"Візовий режим з РФ дозволить нам ефективно контролювати в'їзд громадян з території Росії", - заявив Клімкін.

При цьому Він особливо підкреслив, що звичайний візовий режим з країною-агресором не забезпечить необхідного контролю.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Павло Клімкін
Павло Клімкін

"Якщо і приймати рішення про візовий режим з Росією, то це повинен бути тільки біометричний візовий режим", - заявив міністр.

Також, за його словами, для введення візового режиму з РФ необхідно політичне рішення і матеріальна база.

Варто нагадати, що міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас заявив, що не вважає політичним проектом "Північний потік-2". Про це він розповів під час спільної прес-конференції з Павлом Клімкіним. Зокрема, міністр зазначив, що в Німеччині розглядають Північний потік-2 виключно як бізнес-проект, адже в його будівництві беруть участь дуже багато компаній.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Росія при жодних умовах не повинна отримати можливість маніпулювати механізмом моніторингу ситуації в Керченській протоці. Про це Він заявив у п'ятницю, 18 січня, на спільній прес-конференції з федеральним міністром закордонних справ Німеччини Хайко Маасом в Києві.

"Росія за визначенням не повинна отримати можливість маніпулювати моніторингом, про який ми досягнемо згоди", - заявив Павло Клімкін.

Нагадаємо, Аваков розкрив подробиці передвиборної кампанії: грубі порушення.

Як повідомляв Знай.uа Україну чекає подвійне громадянство: в міністерстві вже схвалили.

Знай.uа писав, суд над українцями в Москві: на захист полонених стали відомі дипломати, підтримує весь світ.