Один з найбільш відомих українських журналістів Дмитро Гордон погодився дати розгорнуте інтерв'ю скандальному російському YouTube-блогеру Юрію Дудю. Протягом півтора годин Дмитро розповів про своє ставлення до Росії, Путіна і Порошенка.

"Люди крім російського телебачення хочуть чути іншу інформацію. І я намагаюся донести до цієї частини аудиторії зі здоровим глуздом свої погляди", — відразу пояснив свою позицію Гордон.

Дудь у своїй фірмовій манері намагався вивести Гордона на відкритий діалог про РФ, але той лише віджартувався. У той же час, на нагальне питання про "братні народи", відповів досить неоднозначно.

"Українці, і росіяни, і білоруси — вони приречені на дружбу", — сказав Гордон.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

При цьому журналіст не заперечує, що Росія розв'язала війну в Україні і що російська влада вчинили злочин проти українського народу. Крім того, Гордон розповів про свою точку зору щодо анексії Криму.

"Існує недоторканість кордонів, яку не можна порушувати. Крим віддали, по-перше, через тотальну зраду з боку розміщених на півострові військ МВС і СБУ. По-друге, через злочинну інертність української влади", - поділився Гордон.

Дудь також запитав, чи не бачить Гордон схожості в політиці Порошенко і Путіна, обидва з яких, нібито, намагаються утримати владу всіма силами.

"Це схоже на бажання будь-якої людини. Я знаю одного президента, який пішов з влади і став більш щасливим. Це Леонід Кравчук. Перший президент України. Крім того, у нас з'явилося багато кандидатів, у яких є шанс стати президентом. І вони всі різні", — пояснив Гордон.

Журналіст також розповів про свої складні стосунки з Порошенком.

"Жорсткіше, ніж я, з його приводу ніхто не висловлювався. Мало того, його товариші по владній верхівці по-людськи просили мене: "Йому боляче, не чіпай його, не треба про особисте". Повторюю: я кажу про свого президента те, що я думаю", — додав журналіст.

Нагадаємо, Гордон розповів про залежність Європи від путінських грошей.

Раніше Знай.ua повідомляв, Гордон розповів про справжні почуття Путіна до Януковича.

Також Знай.uа писав, Гордон розповів про "покровителів" Супрун.