США та Україна можуть стати стратегічними партнерами. Зараз така перспектива для Америки значно ближче, ніж з декількома країнами НАТО.

Про це заявив капітан військово-морських сил США у відставці, а також колишній представник НАТО в Росії Гаррі Табах.

За словами Табаха, президент США Дональд Трамп хоче, що Грузію та Україну прийняли до складу Альянсу. Трамп навіть розпорядився опрацювати пункт 5 у статуті НАТО, щоб знайти можливість прийняти до свого складу ці країни. Також він наголосив на одній із нещодавніх заяв Трампа про те, що Київ за останні п'ять років зробив те, на що Захід навіть не розраховував.

"Наприклад, те, що буде безвізовий режим, коли в країні йде війна та фінансова криза. Навіть у Туреччині - союзника НАТО - немає безвізового режиму, а Україна домоглася цього. Те ж з церквою: здавалося, хто б пішов проти Російської православної церкви - це ж гігант, але Україна добилася і цього, отримала Томос. Я не здивуюся, якщо Україна доб'ється вступу в НАТО", - зазначив Гаррі Табах.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Як стверджує Табах, проти вступу України в Альянс виступили Німеччина, Франція і Туреччина. Причиною цього є небажання цих країн отримати конфронтацію з Росією.

"Вступ до НАТО буде дуже корисно для дипломатів і політиків України, для військових - немає. А все тому, що є така тенденція - розслаблятися, а в Україні на сьогоднішній день ніяк розслаблятися не можна. А всі ці європейські країни, які входять в НАТО, розслабилися і порахували, що їм це все не треба, Америка прийде і їх врятує", - заявив Гаррі Табах.

Також Табах повідомив, що не розглядає варіант мирного вирішення конфлікту з Росією. Він упевнений, що з Кремлем не можна вирішити щось діалогом, тому атаку росіян в Керченській протоці не можна залишати без відповіді.

Нагадаємо, Євросоюз прогнувся під Путіна: Брюссель дав добро на "Північний потік-2" і заткнув рота Данії.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", Трамп обвалив російський рубль одним натяком.

Також "Знай.uа" писав про те, що Великобританія зробить путінським олігархам дуже боляче: опиняться за ґратами.