Колишній президент Польщі Олександр Кваснєвський розповів про найбільші бажання кремлівського диктатора Володимира Путіна.

Про це він розповів в інтерв'ю LIGA.net

Зокрема, колишній президент розповів, що Путін фактично все своє президентство переслідував лише дві виключні мети. Перша полягає у перетворенню Росії на великого глобального гравця, яку він раніше встиг виконати. Друга ж полягає у збиранні земель Радянського союзу у тому числі України, яка Путін через війну намагається провернути.

"Це як раз його ідея. Я з ним говорив багато разів до 2005 року. У нього дві стратегічні цілі в житті: Росія - великий гравець на світовій арені. Це йому вже вдалося. А друга - Росія в статусі збирача колишніх країн СРСР. Він розуміє, що Прибалтики йому не бачити, але за Україну він ще готовий боротися. Тому не варто чекати змін його політики по відношенню до України", - зазначив екс-президент.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Крім того він відзначив, що українцям необхідно готуватись до тривалого конфлікту, адже Кремль фактично у жодному разі не випустить Донбас та Крим, адже через ці райони можна дестабілізувати всю територію України.

"До довгострокового конфлікту. Рішень немає. Політика РФ буде постійно спрямована на дестабілізацію України, піддягаючи цим Захід. Через війни в Донбасі, Брюссель і Вашингтон не наважиться на найголовніші для вас питання - вступ в НАТО і ЄС", - додав Кваснєвський.

Разом з тим варто відзначити, що нещодавно президент Росії оголосив про припинення Договору щодо ракет середньої та малої дальності, а тепер і зовсім став безстрашним - погрожує Америці дати відповідь, якщо у Європі з'являться американські ракети.

Володимир Путін вважає, що США вигадали звинувачення на адресу Росії, аби якось пояснити односторонній вихід з Договору, а насправді ж вони самі порушують правила і шукають собі виправдань. Він говорить про те, що вони почали розробляти ракети середньої дальності, а назвали їх "ракети-мішені", для того, щоб їх ні в чому не запідозрили. Також за словами Путіна, вони почали розгортати у Європі універсальні пускові установки, які дозволяють використовувати ракети середньої дальності "Томагавк".

Нагадаємо, ЗСУ провели навчання прямо під носом у окупантів.

Як повідомляв "Знай.ua", у Дніпрі вшанували полеглих під час Революції Гідності.

Також "Знай.ua" писав, що армія Ізраїлю знищила новітню зброю Росії.

"Путін. Війна" - Презентація доповіді за матеріалами Бориса Нємцова