Українському президенту Петру Порошенку запропонували перейменувати Донецьку область в Маріупольську на офіційному сайті електронних петицій. Про це стало відомо з відповідної публікації на сайті Президента України.

Олександр Копачев, автор петиції, написав: "Пропоную позбавити місто Донецьк статусу міста обласного та передати ці повноваження місту Маріуполь. Причина такого рішення ґрунтується на тому, що керівництво та жителі цього міста здебільшого проявили нелояльність до держави Україна і стали на бік російських окупантів. На противагу їм жителі Маріуполя виступили на стороні незалежної держави Україна і брали активну участь у її захисті від російської окупації. Свідома частина міста Маріуполя бере участь у волонтерському русі та підтримує армію України і вважає її своєю заступницею, яка принесла мир на її територію".

Повний текст документа виклали на сайті Президента України від 19 лютого 2019 року. Для офіційного розгляду петиція повинна набрати 25 тисяч підписів.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Нагадаємо, раніше зазначалося, що експерти провели зустріч з відомим шоуменом Володимиром Зеленським, після чого висловили свою думку про його кандидатуру на пост президента України. Практично всі вони зійшлися на думці, що комік справив сприятливе враження і відгукнулися про нього, як про адекватну і наполегливу людину. Тим не менш, знайшлося місце і критиці, зокрема, в Зеленському побачили чималу частку романтизму.

Як повідомляв портал "Знай.uа": столичний мер Віталій Кличко популярний не своїми досягненнями в управлінні містом, а конфузами під час прямих ефірів, які викликають справедливе обурення українців. Одним з останніх стало його інтерв'ю, у ході якого Кличко похизувався тим, що смертність в реанімаціях зросла і записав це в свої досягнення.

Також "Знай.uа" писав, що Борислав Береза опублікував на своїй сторінці в соціальній мережі пост, в якому жорстко розкритикував інтерв'ю скандального дуету ANNA MARIA, а також заявив, що такі особи не можуть представляти нашу країну на міжнародному музичному конкурсі.