В даний момент умов для укладення мирного договору з Японією, з питання Курильських островів, практично немає.

Про це заявив глава зовнішньополітичного відомства Російської Федерації Сергій Лавров в інтерв'ю "В'єтнамському телебаченню" і ряду китайських телеканалів.

Сергій Лавров
Сергій Лавров

"Ми продовжуватимемо роботу, домагаючись виходу на домовленості, які дозволять створити умови для такого вирішення проблеми мирного договору, яке буде прийнятним для народів обох країн. Поки ми бачимо, що ці умови відсутні повністю", - заявив Лавров.

Сергій Лавров
Сергій Лавров

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Лавров нагадав, що представники Росії і Японії домовилися прискорити роботу над договором на основі Декларації 1956 року.

"Там чітко сказано: спочатку укладення мирного договору. А це означає необхідність визнання нашими японськими сусідами результатів Другої світової війни у всій їх повноті, в тому числі суверенітету РФ над усіма Курильськими островами, включаючи 4 острова Малої Курильської гряди. Дивно, що наші японські колеги не хочуть погоджуватися з підсумками Другої світової в тому вигляді, в якому вони закріплені у Статуті ООН. Статут ООН вони ратифікували. Відкликати свою ратифікацію некоректно. Так не вийде", - заявив Лавров.

Варто нагадати, що прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе озвучив Путіну умови, за якими можливе підписання мирного договору між державами. Про це повідомляє телеканал NHK з посиланням на заяву Сіндзо Абе. У повідомленні зазначено, що мирний договір з Росією буде підписано тільки після чіткого визначення меж "північних територій" – чотирьох островів курильської гряди: Кунашир, Шикотан, Ітуруп і Хабомаї, на суверенітет над якими претендує Токіо.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що приїзд прем'єр-міністра Японії Сіндзо Абе у Москву колко потролила популярна українська журналістка Яніна Соколова. У свою вечірній програмі Українська журналістка особливу увагу звернула на екскурсію, яку для японського високопоставленого чиновника провели росіяни в Кремлі.

Нагадаємо, Курили в обмін на Крим: Путіну загрожує "острівне" фіаско.

Як повідомляв Знай.uа Путін пішов на поступки щодо Курил.

Знай.uа писав, Японія загнала Путіна в геополітичну пастку.