Перший президент України Леонід Кравчук пояснив, чому з 2014 року змінив свою думку щодо Тимошенко і Порошенка. І прокоментував президентські вибори 2019 року.

Відповідну заяву Кравчук зробив в інтерв'ю журналу НВ.

"Слухайте, ну давайте почнемо з простого. Ось я іноді на ринку буваю, продукти купую, а люди мене запитують: як жити, Леонід Макарович, якщо за п'ять років стало набагато гірше? Як я можу пояснити людям, що підтримую владу Порошенко? Хіба війна впливає на боротьбу з корупцією? Ні!", - пояснив Кравчук.

Так, у 2014 році екс-політик виступив на боці Петра Порошенка, а в нинішній виборчій кампанії підтримує Юлію Тимошенко. При цьому він зазначив, що людина нейтральна і до всіх кандидатів у президенти належить рівно.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

У відповідь на репліку журналіста про те, що Тимошенко він все ж підтримав, перший президент зазначив: "А я дивлюся на ситуацію так: що людина зробив і що він може зробити".

Екс-гарант навіть перерахував головні звершення Тимошенко: від наведення порядку в паливно-енергетичному комплексі до реприватизації Криворіжсталі.

"Ви ж зрозумійте, білих і пухнатих у нашій політиці немає", - резюмував Кравчук.

Раніше повідомлялося, що Тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей уже не будуть такими, якими вони були до російської агресії 2014 року. У цьому переконаний перший президент України Леонід Кравчук.

"Там (на Донбасі) інша країна (...) Треба думати, в чому ми можемо поступитися, не поступившись територію та суверенітет. Я маю на увазі форму правління, права і свободи", - заявив Кравчук.

Нагадаємо, Кравчук поставив Зеленському жорсткий ультиматум. Колишній гарант оцінив шанси кандидатів.

Як повідомляв Знай. ua, Кравчук розкрив страшну правду про Януковича. Про замах стало відомо після телефонного дзвінка.

Знай. ua писав, що Кравчук назвав Донбас іншою країною. Тимчасово окуповані території не будуть такими, як раніше.