Серед українських міністрів найвищу зарплату за січень отримав глава Міноборони Степан Полторак – 81,1 тисячі гривень. А серед голів фракцій і груп у Верховній Раді найбільші зарплати у січні були в голови фракції "Блоку Петра Порошенка" Артура Герасимова, голови фракції "Народний фронт" Максима Бурбака та лідера Радикальної партії Олега Ляшка.

Серед членів Кабміну наступні у зарплатному рейтингу – міністр фінансів Оксана Маркарова з зарплатою у 73,8 тисячі гривень і міністр закордонних справ Павло Клімкін з місячним заробітком у 63,9 тисячі гривень.

Інформація стала відомою із даних секретаріату уряду і міністерств, а також апарату Ради.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Найменші зарплати у січні серед міністрів одержали міністр юстиції Павло Петренко – 25,9 тисячі гривень, міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш – 18,1 тисячі гривень та міністр інформаційної політики Юрій Стець – 16,8 тисячі гривень.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман за січень заробив 37,4 тисячі гривень на посаді.

З приводу голів фракцій та груп у парламенті, то найбільші зарплати за січень отримали Герасимов, Бурбак і Ляшко – у кожного по 37 тисяч гривень.

Наприклад, голова фракції "Самопоміч" Олег Березюк у січні заробив 33,6 тисячі гривень. Зарплата Вадима Новинського з фракції "Опозиційний блок" склала 32,6 тисячі гривень. А лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко отримала місячну зарплату у розмірі 30,4 тисячі гривень.

Співголови групи "Партія "Відродження" Віталій Хомутиннік і Віктор Бондар заробили 27,9 і 27,2 тисячі гривень відповідно. Зарплата голови групи "Воля народу" Ярослава Москаленка склала 23,2 тисячі гривень.

Представниця президента у Верховній Раді Ірина Луценко (фракція БПП) заробила у січні 36,3 тисячі гривень.

З числа усіх нардепів найбільшу зарплату за січень отримали Олександр Співаковський, Микола Фролов та Володимир Арешонков (всі з фракції БПП) – по 44,5 тисячі гривень. Таку ж суму заробили Тетяна Бахтєєва (фракція "Опозиційний блок"), Іван Кириленко (фракція "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина") і Віктор Развадовський (група "Відродження").

Варто зазначити, що всім народним обранцям нарахували по 35,2 тисячі гривень як компенсацію витрат, пов'язаних з виконанням депутатських повноважень.

Нагадаємо, на що українці витрачають найбільше грошей: статистика шокує, як ніколи.

Як повідомляв Знай.uа, ціни на житло серйозно злетять: де українцям вигідно купити квартиру.

Також Знай.uа писав, підвищення пенсій виявилося завданням підступним: кому пощастить, а хто залишиться ні з чим.