Президент Петро Порошенко підтримав відсторонення Олега Гладковського від виконання ним обов'язків першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони на час проведення розслідування. Про це стало відомо з заяви його прес-секретаря Святослава Цеголко.

Він розповів: "Петро Порошенко вимагає від правоохоронних органів проведення термінової перевірки інформації, викладеної в журналістській програмі "Наші гроші" для спростування або підтвердження оприлюдненого".

Незадовго до цього перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський доручив правоохоронним органам перевірити опубліковані в журналістському розслідуванні проекту Bihus.Info відомості про незаконні оборудки при закупівлі в армії. Варто відзначити, що в них передбачається участь його сина Ігоря.

Крім того, на час проведення перевірки він попросив припинити його повноваження першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

Популярні новини зараз
Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Як відомо, син Гладковського, якому на момент організації схеми було всього 22 роки, в 2015 зайнявся постачанням в нашу країну контрабандних російських деталей для військової техніки. В результаті державні оборонні підприємства переплачували за товар в 2-4 рази, купуючи його у фірм-прокладок. Передбачається, що керівництво концерну "Укроборонпром" було в курсі шахрайських угод і давало на них згоду. Примітно, що саму схему журналісти вже описували півтора року тому.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що Зеленський прокоментував рішення з приводу виступу Maruv на Євробачення-2019: "...контрабанда з Росією - можна, б/в запчастини в обмін на життя наших солдатів - можна, цукерки - можна, а MARUV - не можна. І зараз я зрозумів, що таке "армія, мова, віра" - розікрасти армію, штучно розділити людей мовою, тому й віри вам немає".

Як повідомляв портал "Знай.uа": Путін розповів про своє бачення реакції Порошенко на події 25 листопада, після чого поміркував про рейтинги основних кандидатів на пост президента України.

Також "Знай.uа" писав, що українцям озвучили заробітні плати народних депутатів і міністрів. Незважаючи на офіційні цифри, в них віриться насилу.