Верховна Рада України ухвалила законопроект про допуск підрозділів Збройних сил іноземних держав на територію України. Його пітримали 263 народних депутати з 353, які були зареєстровані у сесійній залі.

Відповідне рішення прийняли у вівторо, 26 лютого, пише "Хвиля".

"Рішення президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України в 2019 році для участі в багатонаціональних навчаннях з підготовки підрозділів збройних сил, українсько-американському навчанні "Репід Трайдент - 2019", українсько-американському навчанні "Сі Бриз - 2019", українсько-румунських навчаннях "Ріверайна - 2019", багатонаціональних навчаннях "Кленова Арка - 2019" та українсько-британському вченні "Воріер Вотчер - 2019" схвалити", - йдеться в тексті закону.

Верховна Рада
Верховна Рада

У законопроекті йдеться про навчання з підготовки підрозділів збройних сил, українсько-американськомі навчання "Репід Трайдент-2019", "Сі Бриз-2019", українсько-румунськомі навчання "Ріверайн-2019", багатонаціональні навчання "Кленова Арка-2019" та українсько-британськомі навчання "Воріер Вотчер-2019".

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Він станне чинним з наступного дня після публікації. Загальна суму витрат на проведення навчань та підготовки у 2019 році складе 40 мільйонів 220 тисяч гривень. Навчання будуть проводити як в Україні, так і закордоном.

Українська армія (ЗСУ)
Українська армія (ЗСУ)

На заходах з підготовки від ЗСУ буде задіяно до 10 тисяч військовослужбовців, а від Збройних сил США – до 1,5 тисяч військових. У них також візьмуть участь інші держави-члени НАТО та держави-учасниці програми "Партнерство заради миру". З їхньої сторони буде до 1,5 тисячі військовослужбовців з озброєнням і військовою технікою, до 3 літаків і вертольотів.

Нагадаємо, що українці з інвалідністю зможуть служити в армії нарівні зі здоровими громадянами.

Раніше портал "Знай.uа" писав, що українці можуть залишитися без соцвиплат через заробітки за кордоном.

Також портал "Знай.uа" писав, ЗСУ показали, як знищують російських шпигунів у повітрі: сховатися не вдасться.