Завод ім. Малишева і ХКБМ ім. Морозова успішно закінчили випробування і готові перейти до серійного виробництва БТР-4 для українських військових, про що повідомила прес-служба Укроборонпрома.

Завод ім. Малишева вже успішно завершив повний цикл випробувань першого зразка БТР-4, який випустило підприємства, після чого отримав кваліфікацію виробника даних машин. ХКБМ ім. Морозова вже завершує аналогічну процедуру кваліфікації за результатами випробувань.

Згідно з інформацією Укроборонпрому, БТР-4 успішно використовується ВСУ і багато разів доводив свою високу ефективність на полі бою. Дана машина здатна впевнено забезпечувати високий рівень захисту – один з найбільших серед бронетранспортерів і БМП, які знаходяться на озброєнні української армії.

Машина оснащена бойовим модулем БМ-7 Парус з 30-мм автоматичною гарматою, автоматичним гранатометом і кулеметом, високоточним протитанковим комплексом Бар'єр. Висока точність вогню досягається наведенням озброєння за допомогою сучасного цифрового комплексу. БТР-4 здатний вразити бронетехніку противника на відстані до 5 км.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Високу маневреність БТР-4 забезпечує потужний німецький двигун Deutz і американська автоматична трансмісія Allison, завдяки яким майже 22-тонна машина здатна розігнатися до 110 км/год.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що колишній співробітник СБУ, який переметнувся на бік путінських окупантів заявив про те, що українські війська з легкістю можуть повернути контроль над Донецьком протягом короткого проміжку часу. Фото пустельних доріг міста, на яких немає ніяких ровів і блокпостів, говорять про те, що на захоплення позицій військовим потрібно близько 15 хвилин.

Як повідомляв портал "Знай.uа": путінські найманці вже давно зрозуміли, що з себе представляє господар Кремля, що стає ясно з їх коментарів в соціальних мережах, де вони бажають Путіну якнайшвидшої смерті.

Також "Знай.uа" писав, що львівські маршрутки тепер найпопулярніші. В мережу виклали фото, де в одному з автобусів замість вікна висить килим. Це викликало бурхливе обговорення користувачів, причому деякі писали, що нічого незвичайного в такому сервісі немає.