Українці з інвалідністю зможуть служити в армії нарівні зі здоровими громадянами. Силою забирати в армію таких людей ніхто не буде, однак люди, які мають належну кваліфікацію, мотивацію, бойовий досвід і бажання захищати країну, зможуть записатися добровольцями, розповідає народний депутат України Іван Винник, пише Политека.

Відповідно до законопроекту, вже вступив в силу, військовослужбовці, яких спеціальна медкомісія визнала непридатними до військової служби за станом здоров'я, зможуть служити в Збройних силах України.

«Якщо людина втратила, припустимо, кінцівку внаслідок поранення, питання: така людина може працювати у військовому комісаріаті або у штабі, або обслуговувати радар військовий або працювати з радіозв'язком? Безумовно, може!», — розповів депутат.

Але це стосується фізичної інвалідності. У тому випадку, якщо військовий психічно хворий або у нього сенсорні розлади, потрапити в ЗСУ буде нереально.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року
Показати ще

Крім того, військові можуть звільнитися або укласти новий контракт, якщо їх службу примусово продовжили в особливий період після закінчення строків попереднього договору. Тобто, військовослужбовці, які уклали контракт «до закінчення особливого періоду» у першій половині 2016-го і раніше можуть розірвати контракт і залишити армію або укласти новий договір.

Раніше ми писали: Соцдопомогу для опікунів 2019: яку суму і додатковий відпочинок можуть отримати українці.

Турбота про близьких — справа, на яке витрачається купа ресурсів: часу, грошей, фізичних сил. Яку допомогу таким категоріям населення надає держава і на які пільги та додаткові відпустки можуть розраховувати українці.

Нагадаємо, українцям розповіли про підводні камені програми "Муніципальна няня".

Як повідомляв раніше Знай.іа стало відомо, скільки українців з дітьми потребують фінансової допомоги від держави.

Знай.іа писав, що українці можуть залишитися без соцвиплат через заробітки за кордоном.

Нагадаємо, У Дніпрі битами побили пенсіонерів, не пошкодувавши навіть 103-річну бабусю.