Київ повинен повністю виконати всі рекомендації Венеціанської комісії і внести поправки в текст закону "Про освіту", заявила в Будапешті заступник генсека НАТО Роуз Гетемюллер.

Організація Північноатлантичного договору висловила солідарність з Угорщиною щодо прийняття Україною поправок до нового закону "Про освіту". Про це під час візиту до Будапешт 26 лютого сказала заступник генерального секретаря НАТО Роуз Геттемюллер, йдеться в повідомленні прес-служби організації.

"Союзники солідарні з Угорщиною, коли мова йде про український закон "Про освіту". У Брюссельській декларації та при оцінці виконання річної програми співпраці з Україною всі союзники закликають її повністю виконати рекомендації Венеціанської комісії", – сказала Геттемюллер.

Заступник генсека наголосила на важливості зустрічей у форматі комісії Україна – НАТО, запевнивши, що вони є основною складовою підтримки територіальної цілісності та суверенітету України. Вона також подякувала Угорщині за підтримку України в конфлікті з Росією, зокрема за співпрацю при реверсі газу, надання гуманітарної допомоги і лікування поранених українських військовослужбовців.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

В Будапешті Гетемюллер зустрілася з міністром закордонних справ угорської республіки Петером Сійярто і міністром оборони Тибором Бенко.

Нагадаємо, Угорщина накинулася на уряд України через полуфашистський закон. Керівництво країни буде наполягати на внесенні змін. Офіційний Будапешт сказав, що закон про освіту в Україні - "полуфашистский" і зажадав внести в нього зміни, про що заявив глава адміністрації прем'єр-міністра Угорщини Гергей Гуйяш.

Як повідомляв портал "Знай.uа": російський дипломат Сергій Лавров зробив чергову неадекватну заяву – він переконаний, що Україна незабаром планує провокацію з метою прорватися до Керченської протоки.

Також "Знай.uа" писав, що Юлія Тимошенко висловила свою думку про участь у майбутніх президентських виборах Володимира Зеленського. За її словами – це експеримент, який наша країна не переживе.