Навколо журналістського розслідування щодо махінацій в українській оборонці, нитки якого ведуть до найвищих щаблів влади, розгорівся грандіозний скандал.

Як з'ясували журналісти програми "Наші гроші", державний концерн "Укроборонпром" купував контрабандні російські запчастини через фірми-прокладки, на рахунках яких осідали мільйони гривень. Керував схемою, за даними розслідування, Ігор Гладковський, син заступника секратеря РНБО Олега Гладковського, який є давнім бізнес-партнером президента Петра Порошенка.

Оприлюднена інформація викликала значний суспільний резонанс.

У четвер, 28 лютого, розслідування крадіжок в оборонці обговорюють в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1". На програму було запрошено кандидатів в президенти України.

Та крім оборонного скандалу у студії обговорювали рішення КСУ щодо визнання неконституційною статті Кримінального кодексу про незаконне збагачення.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

У "кандидатському" ефірі Анатолій Гриценко чітко вказав, чия "заслуга" цього рішення. Він підкреслив, що якби не було підписів депутатів, то Конституційний суд не прийняв би такого рішення до розгляду.

"Питання: хто це зробив? Ми ж повинні знати – "страна должна знать своих "героев". 59 людей – список є в інтернеті. Подивіться, які фракції поставили підписи. Бо якби не було підписів, то Конституційний суд не прийняв би такого рішення, до розгляду б не прийняв. Найбільше – Народний фронт. Хто лідер? Яценюк Арсеній Петрович. Стояв на Майдані. Настіпні по кількості – БПП. Хто лідер? Стояв на Майдані. Вони вже забули це все. Далі – Відродження, Воля народу", - зазначив кандидат.

Анатолій Гриценко підкреслив, що нема в цьому списку ні "Самопомочі", на "Батьківщини", тому їм нема чого ховати очей.

"Я не знайшов нікого з Самопомочі і з Батьківщини. Немає. Нема чого очі ховати. Так от ці 59 людей, а погугліть ще прізвища, там половину потрібно саджати", - заявив Анатолій Гриценко.

Нагадаємо, студію 1+1 намагалися атакувати під час ефіру з Володимиром Зеленським

Як повідомляв портал Знай.ua, Гриценко, Зеленський, Тимошенко, представили план для України: ЄС, НАТО, Донбас та економіка

Також Знай.ua писав, найближчі соратники Порошенка пішли до Зеленського