У польському Гданську сьогодні, в неділю, 3 березня, проходять позачергові вибори мера адже попередній мэр - Павло Адамович, який обіймав цю посаду протягом 20 років, був убитий під час публічного виступу. Про це повідомляє Укрінформ, посилаючись на власного кореспондента.

Тепер мешканці міста обирають між трьома кандидатами в крісло мера: чинний виконувач обов'язків мера 39-річна Олександра Дулькевич, 51-річний режисер з націоналістичними поглядами Ґжеґож Браун і 46-річний бізнесмен Марек Скиба.

Виборчі дільниці у неділю будуть відкриті до 22 години за київським часом.

Нагадаємо, що 13 січня зловмисник прорвався на сцену та декілька разів вдарив ножем мера Гданська Павла Адамовича. Після цього нападник взяв мікрофон і звернувся до глядачів, заявивши, що потрапив у в'язницю за злочин, якого він не скоював, а опозиційна Громадянська платформа його катувала. Саме це нібито стало мотивом його нападу.

Затримання нападника

Популярні новини зараз
Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Лікарі не змогли врятувати життя мера Гданська, і 14 січня Павло Адамович помер у лікарні.

Нагадаємо, багато хто пам'ятає хвилю електронних декларацій, коли можна було дізнатися про багатства чиновників. Так ось, ця цікава акція триває. На заздрість багатьом громадянам український президент Петро Порошенко задекларував ще 127 мільйонів гривень доходів. Про це стало відомо завдяки інформації в Єдиному державному реєстрі декларацій посадових осіб.

Як повідомляв портал "Знай.ua" , шоумен і кандидат у президенти України Володимир Зеленський розповів, як планує вирішувати ситуацію на тимчасово окупованому Донбасі.

Також "Знай.ua" писав, що в даний момент ситуація з рейтингами кандидатів у президенти України досить туманна і важко скласти загальну картину. Але, в наших сусідів уже є своя думка. Білоруський президент упевнений в тому, що чинний глава України Петро Порошенко безсумнівно переможе на президентських виборах в Україні 31 березня 2019 року.