Передвиборчі перегони-2019 ознаменувалися рекордною кількістю кандидатів - цього разу ЦВК зареєструвала аж 42 претенденти на крісло глави держави.

вибори в Україні
вибори в Україні

Про це пишуть українські ЗМІ з посиланням на коментарі політтехнологів.

У довгому списку кандидатів є давно знайомі українцям прізвища Юлії Тимошенко, Петра Порошенка, Володимира Зеленського, Анатолія Гриценка, Юрія Бойка, Олега Ляшка та інших більш-менш відомих топ-політиків.

Юлія Тимошенко
Юлія Тимошенко

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Але ЦВК зареєструвала і таких кандидатів, про яких українці давно забули, на кшталт Олександра Мороза, Ігоря Смешка, чи Юрія Кармазіна.

На сайті ЦВК трапляються зовсім неочікувані прізвища, як-от економіста Андрія Новака, журналістки Юлії Литвиненко чи "політтехнолога"-провокатора Володимира Петрова.

вибори в Україні
вибори в Україні

"Технічний кандидат не розраховує на перемогу. Це учасник гонки, який працює проти одного або відразу кількох суперників виборчого процесу на користь іншого кандидата у президенти", - відзначають експерти.

Політтехнологи пояснили українцям так звані "категорії" технічних кандидатів.

Перша – класичні технічні кандидати, які йдуть на президентські вибори, щоб зменшити електоральну підтримку ймовірних фаворитів президентської гонки.

Вони повторюють гасла свого конкурента, копіюють його риторику, переманюють виборців на свій бік або просто нещадно критикують свою "жертву", підкреслюючи її слабкі місця.

Друга – кандидати-двійники. Це типові клони, які мають однакові або схожі прізвища та ініціали.

У довгому бюлетені люди досить легко можуть заплутатися і випадково проголосувати за двійника. Це робиться для того, аби відбрати тисячі важливих голосів.

вибори в Україні
вибори в Україні

"Замість того, щоб підняти політичний дискурс і політичну культуру на вищий рівень, самі ж кандидати змушують нас обирати не кращих серед кращих, а менше зло. Це перетворює весь виборчий процес у звичайне болото, в якому кожен намагається втопити свого опонента і при цьому вилізти на берег чистим", - резюмують експерти.

Нагадаємо, український комік та телеведчий Володимир Зеленський знову зайняв першість в президентському рейтингу, за останніми опитуваннями виборів.

Як повідомляв раніше Знай.ua, Порошенко заявив про необхідність врегулювати питання з зарплатами державних службовців.

Також Знай.ua писав про те, що в медіа розгорівся гучний скандал між депутаткою від партії "Свобода" Іриною Фаріон та журналістом Дмитром Гордоном, який звинуватив її у проросійських поглядах.