Корупційний скандал в українській оборонці продовжує обростати новими подробицями. Нещодавно з’явилася інформація, яка цікавить всіх: а хто "злив" журналістам компрометуючу переписку.

Свою версію щодо цього виклав один з фігурантів скандалу – бізнесмен, який співпрацював з НАБУ і колишній боєць батальйону "Донбас" Євген Шевченко. Про це повідомляє Рoliteka.

Про "злив" інформації Євген Шевченко написав на своїй сторінці у Facebook. Він стверджує, що листування журналістам міг надати головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

"Напевно, прийшов час назвати неназване джерело, яке надало журналістам гучну інформацію з матеріалів кримінального провадження про корупцію в концерні "Укроборонпром". У січні-лютому 2017 обшуки у фігурантів, а саме у Андрія Рогози, Віталія Жукова і, згодом, і у самого Ігоря Гладковського проводила військова прокуратура України за особистою вказівкою Анатолія Матіоса. Перед тим, як проводити обшук у сина Гладковського, Матіос отримав на це особистий дозвіл у президента. З яких саме причин Порошенко дав зелене світло на обшук у сім’ї свого близького друга – мені невідомо", – пише Шевченко.

За його словами, відразу ж після обшуку конфлікт "старих друзів і бізнес-партнерів" було вичерпано, а Матіосу доручили знищити всі виявлені докази корупції. Однак, за версією Шевченка, замість цього військовий прокурор зберіг документи і вирішив використовувати їх перед виборами для "політичних торгів".

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

"І восени Матіос вирішив, що такий момент настав, адже рейтинг Юлі стрімко зростав і дорівнював 21%, а чинного голови держави – занепадав на рівні 8-9%. Матіос був упевнений, що саме ЮВТ стане наступним президентом і гра почалася. Внаслідок певних домовленостей з Юлією Тимошенко восени минулого року Матіос передав старанно виділену частину інформації Авакову, який, в свою чергу, через Антона Геращенка направив її журналістам, яким залишалося змонтувати діалоги і за місяць до виборів випустити цей потужний компромат в ефір", – пише Шевченко.

Напевно прийшов час розповісти про неназване джерело, яке надало журналістам гучну інформацію з матеріалів кримінального...

Geplaatst door Євген Шевченко op Dinsdag 5 maart 2019

В коментарях до його посту автор проекту "Наші гроші" Денис Бігус дорікнув Шевченку у вигадуванні версій, яких, за словами журналіста, вже достатньо.

"Матіос-Аваков-Геращенко? Серйозно? Блін, ну Жеееняяяя ….))) Мені подобається, що ніхто не сумнівається в тому, що листування правдиве (бо вона правдиве), але ось це "гадання по джерелу" … У мене вже попкорна не вистачає", – написав він.

Remote file

У свою чергу, Шевченко відповів:

"Телефони були лише у Матіоса і знаходяться у нього по сьогоднішній день – це факт, який важко заперечити".

Remote file

Відзначимо, що Шевченко сам є фігурантом розслідування про корупцію в Укроборонпромі, він згадується там як "спеціальний агент НАБУ".

Про роль правоохоронних органів у схемі постачання контрабандних деталей з Росії за завищеними цінами журналісти обіцяли розповісти в останній серії програми "Друзі Президента крадуть на оборонці", яка ще не вийшла.

Нагадаємо, в американських ЗМІ засудили скандал в українській оборонці.

"Цей корупційний скандал занадто брудний навіть для України". Ось під таким заголовком з'явилася стаття у Bloomberg. Видання пояснює, що збагачення на війні є найтяжчим злочином для українців, оскільки багато патріотів надають свої особисті фінансові ресурси для допомоги армії.

Як повідомляв портал Знай.ua, з'явилася реакція Укроборонпрому на розслідування журналістів "Наші гроші"

Також Знай.ua писав, журналісти опублікували третю серію розслідування корупційного скандалу в оборонці.