Лідер опозиції і визнаний частиною світового співтовариства як тимчасовий президент Венесуели Хуан Гуайдо закликав своїх співгромадян організувати марш на столицю країни Каракас.

Про це повідомляє Deutcshe Welle.

Під час виступу перед тисячами прихильників у столиці Венесуели, Гуайдо заявив, що хоче зробити поїздку по країні, після чого оголосить дату маршу.

"Ми всі прийдемо в Каракас", - заявив 35-річний політик.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Опозиційний лідер Венесуели підкреслив, що при необхідності буде розраховувати на зовнішнє втручання. За його словами, конституція південноамериканської країни дозволяє участь венесуельських військовослужбовців в операціях за кордоном, а також іноземців на території країни.

Того ж дня в Каракасі відбулася акція на підтримку глави Венесуели Ніколаса Мадуро. У своєму мікроблозі Twitter він назвав своїх прихильників "антиімперіалістами" і заявив, що вони "ніколи не здадуться".

Нагадаємо, за час президентства Мадуро Венесуела перетворилася на економічно відсталу державу, у якому пригнічується свобода слова і опозиція, країна потрапила під ряд санкцій. На тлі масових заворушень голова парламенту і лідер опозиції країни Хуан Гуайдо оголосив Мадуро "узурпатором", а себе – тимчасовим виконуючим обов'язки президента.

Країни світу розділились у поглядах на те, хто "легітимний" президент Венесуели.

Раніше ми писали, що кібератака стала причиною наймасштабнішого в історії Венесуели відключення електроенергії, заявив у суботу міністр інформації країни Хорхе Родрігес.

В ефірі венесуельського телебачення він пояснив, що атака, по всій видимості, була проведена США.

Міністр підкреслив, що "Гурі" виробляє 80% електроенергії, споживаної у Венесуелі. Він запевнив, що президент країни Ніколас Мадуро керує роботами по відновленню електропостачання. Глава держави також відстежує ситуацію в лікарнях, де через відсутність електрики життя пацієнтів може бути в небезпеці.

Х. Родрігес пообіцяв, що в найближчі дні Каракас передасть в міжнародні організації докази американської кібератаки.

Нагадаємо, на східну частину штату Алабама обрушилися два потужних торнадо, які забрали життя 23 осіб, у тому числі двох дітей.

Також портал "Знай.uа" вже писав про незвичайному швейцарському готелі, розташованому в горах.

Крім того, портал "Знай.uа" повідомляв про те, зарево пылающих лісів забарвило небо Сполученого Королівства Британії та Північної Ірландії в яскраво-оранжевий колір.