Вчора, 14 березня, венесуельська опозиційна національна асамблея одноголосно визнала, що в країні настала гуманітарна криза.

Як повідомляє видання Nacional, опозиціонери анонсували створення спеціальної комісії, яка розслідуватиме причини проблем з поставками продовольчих продуктів. У свою чергу глава парламенту, Хуліо Борхес, заявив, що уряд не надає широкому розголосу інформацію про тяжке становище громадян Венесуели.
"Логічним було б, щоб уряд оголосив надзвичайний стан в гуманітарній сфері, але він намагається заховати правду і зруйнувати виробництво", - говори Борхес.

Голова нацасамблеі заявив, що головна вимога парламенту - щоб влада відкрила зовнішній гуманітарний канал, аби мешканці Венесуели могли отримувати допомогу від інших країн в боротьбі проти бідності та голоду. Це відбувається не вперше: у лютому 2016 парламент уже заявляв про тяжке становище речей: тоді переважна більшість опозиціонерів проголосувала за відставку Родольфо Марко Торреса, міністра продовольства, його зробили відповідальним за брак продовольчих продуктів.

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" писав про те, що Україна і Венесуела потрапили до одного антирейтингу.