У понеділок, 11 березня, стало відомо про те, що Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом до прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова щодо не подання до Верховної Ради подання про звільнення очільника МВС.

Арсен Аваков
Арсен Аваков

Про це повідомляє прес-служба суду.

У повідомленні йдеться, що суд розглядитиме адміністративну справу за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін.

В суді пояснили причину такого рішення: спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

суд
суд

"Згідно з Кодексом адміністративного судочинства України, суд розглядає справи за правилами спрощеного позовного провадження протягом розумного строку, але не більше шістдесяти днів із дня відкриття провадження", - кажуть в суді.

Згідно з даними реєстру, 5 березня позов до суду подала Олена Халагєра.

Людина з таким іменем є співвласником (50%) адвокатського об'єднання "Айлекс".

За інформацією суду, позивач просить визнати протиправними дії Авакова, а саме порушення положень ст.7 Закону України "Про Кабінет Міністрів України", що стосуються вимог до членів Уряду.

Разом з тим позивач просить суд визнати протиправною бездіяльність прем`єр-міністра щодо нездійснення контролю за діяльністю очільника МВС, не подання до ВРУ подання про звільнення Міністра Авакова, а також вимагає зобов’язати очільника Кабміну внести до парламенту відповідне подання.

Нагадаємо, Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що представники "Національного корпусу", які спровокували зіткнення з поліцією у Києві та Черкасах, будуть покарані. Про це він написав на своїй сторіці в Facebook.

Як повідомляв раніше Знай.ua, у вівторок, 4 березня, у Дніпровському районі Києва, на вулиці Флоренції вбили бізнесмена. Застреленим виявився 59-річний Сергій Кисельов - головний свідок у справі "діамантових прокурорів".

Також Знай.ua писав про те, що Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив на координаційній нараді правоохоронних органів у понеділок, що 8 кандидатів у президенти звернулися до поліції з проханням про охорону.