Президент Алжиру прийняв рішення не балотуватися на п'ятий термін через масові протести проти чинної влади.

Про це повідомляє портал АКЦЕНТЫ.

"82-річний керівник Республіки Алжир - Абдельазіз Бутефліка відмовився балотуватися на п'ятий термін. Про це він заявив в посланні до нації в понеділок, 11 березня. Причиною такого рішення стали масові заворушення в країні проти чинного президента. Разом з тим Бутефліка повідомив, що заплановані на 18 квітня вибори - не відбудуться", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Президент заявив, що причина скасування виборів - "необхідність суспільного діалогу і створення уряду національної довіри".

Варто відзначити, що остаточної дати проведення виборів не назвали. Коли Бутефліка заявляв про свій намір балотуватися на повторний, п'ятий термін, в Алжирі спалахнули масові протести. Розлючені люди виходили на вулиці відстоювати свої права.

Нагадаємо, близько 83% українців готові взяти участь у виборах президента 31 березня 2019 року.

вибори президента в Україні
вибори президента в Україні

Про це свідчить опитування Соціологічної групи "Рейтинг", проведене 1-7 березня.

Згідно з даними опитування, близько 80% респондентів усіх рейтингових кандидатів заявили про готовність проголосувати. Відносно нижчий рівень мобілізації спостерігається серед наймолодших вікових груп (18-25 і 26-35 років) та у Києві.

Як повідомляв раніше Знай.ua, соціологи визначили рівень довіри виборців до кандидатів у президенти України, які відбудуться уже 31 березня.

вибори в Україні
вибори в Україні

Про це повідомляє Соціологічна група "Рейтинг" та публікує результати дослідження.

Рейтинг свідчить, що найбільше українці довіряють коміку Володимиру Зеленському, водночас рейтинг недовіри очолив керівник Радикальної партії Олег Ляшко та чинний президент Петро Порошенко.

Також Знай.ua писав про те, що Президент України Петро Порошенко не зможе спокійно прийняти результати голосування, якщо вони виявляться не на його користь.