Лідером президентського рейтингу є Володимир Зеленський, за якого готові проголосувати 27,7% тих, хто визначився і має намір голосувати, про що говорять результати опитування Центру соціальних та маркетингових досліджень "Социс", проведеного з 5 по 10 березня.

На другій позиції розташувався чинний гарант Петро Порошенко, якого готові підтримати 19,6% опитаних, а на третьому - лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко, яка заручилася підтримкою 14,8% тих, хто визначився і планує відвідати виборчу дільницю.

Володимир Зеленський

Що стосується інших кандидатів, то за Юрія Бойка свій голос готові віддати 9,6% респондентів, за Анатолія Гриценка - 8,2%, а Олега Ляшка - 4,8%.

За Ігоря Смешка проголосували б 3,4% опитаних, Олександра Вілкула - 2,8% Руслана Кошулинського - 2,3%, Євгенія Мураєва - 1,9%, Олександра Шевченка - 1,6%, Юрія Тимошенка - 1,2% .

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Інші кандидати отримали менше 1% голосів українців, які визначилися зі своїм вибором.

Крім того, під час проведення опитування українцям запропонували зробити свій власний прогноз того, хто займе президентське крісло після виборів. Найімовірнішим переможцем на майбутніх виборах опитані вважають Порошенка - 23,9%. 19,3% людей впевнені в перемозі Зеленського, а Тимошенко -13,2%. Інші кандидати, як вважають українці, навряд чи переможуть, оскільки за них готові віддати голос менше 3%. Близько чверті опитаних (24%) не змогли передбачити наступного українського президента.

Кандидати в президенти

У дослідженні взяли участь 2000 респондентів у всіх областях України, без урахування тимчасово окупованого Донбасу, а також Криму. Вибірка репрезентативна для громадян нашої країни старше 18 років за такими показниками як стать, вік, тип поселення та область мешкання. Статистична похибка дослідження: +/- 2,1%. Дані отримані шляхом відвідування за місцем проживання, при цьому центр дослідження "Соціс" курирує політтехнолог нинішнього гаранта Ігор Гринів.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що не так давно Зеленський дав можливість кожному українцю задати йому питання і отримати відповідь по телефону.

Як повідомляв портал "Знай.uа": користувачів насмішила гідна відповідь Зеленського на випад в скандальному інтерв'ю Тимошенко.

Також "Знай.uа" писав, що приїзд Порошенко в Чернігів супроводжувався акцією протесту, яку влаштували активісти Нацкорпуса.