Петро Порошенко повністю відкинув позицію надання тимчасово окупованим територіям Донбасу статусу автономії.

Про це він заявив будучи з візитом у Закарпатській області.

За словами чинного президента українська влада продовжить розвивати децентралізацію з повним дотриманням норм Конституції України.

"Ми розвиваємо децентралізацію ... з безумовним дотриманням територіальної цілісності, з безумовною неможливістю нав'язування нам якихось автономій, тому що Україна є унітарною державою", - сказав Порошенко.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Разом з тим варто відзначити, що 51% українців готові підтримати надання непідконтрольним територіям Донбасу автономії у складі України для мирного врегулювання конфлікту. Ця інформація була оприлюднена в результати опитування Київського міжнародного інституту соціології.

Наголошується, що на питання: "Якщо б для припинення бойових дій і мирного врегулювання конфлікту на Донбасі потрібно було надати автономію у складі України непідконтрольним території Донецької і Луганської областей (ДНР і ЛНР) підтримали б Ви таку пропозицію?" 28% респондентів відповіли, що точно підтримали б таку пропозицію і 23% — швидше підтримали б.

24% опитаних українців не готові підтримати таку позицію, в той час як 25% не змогли або відмовилися відповісти на запитання.

Згідно з опитуванням, найбільше підтримали б автономію для ОРДЛО жителі Півдня, Сходу і Донбасу - 66,7%, 71,9% і 66,7% відповідно.

На Заході і в Центрі за таку позицію висловилися 35,4% і 42,4% опитаних жителів. Варто відзначити, що опитування було проведено з 28 лютого по 11 березня.

Методом особистого інтерв'ю опитано 2004 респондентів, які проживають у 129 населених пунктах всіх регіонів України (крім АР Крим) з 4-х ступінчастою стохастичною вибіркою із квотним відбором на останньому щаблі, що репрезентативна для населення України старше 18 років.

У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, контрольованій українськими властями.

Нагадаємо, легендарний моряк показав, чому Крим ніколи не належатиме Путіну.

Як повідомляв "Знай.ua", Росія почала стрімко нарощувати сили в Чорному морі.

Також "Знай.ua" писав, що спонсор "російської весни" на Донбасі відчув "подяку" бойовиків.

Автономія Донбасу потрібна Ахметову й "регіоналам" - Казанський