"Азовський пакет" санкцій ЄС ппроти восьми російських військових не варто сприймати надто простим.

Про це розповів професор кафедри політології Києво-Могилянської академії, науковий директор фонду "Демократичні ініціативи" Олексій Гарань.

За словами експерта введені обмеження є частиною спільних дій заходу проти російської агресії проти України.

За словами Гараня багато, хто в Україні розраховував на значно сильніші санкції, проте не варто забувати, що Захід надає шалену допомогу Україні у вигляді поставок різного роду обладнання.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Звичайно ж, ми розраховували, що санкції по т.зв. "азовському пакету" будуть сильнішими. В даному випадку мова йде про санкції проти конкретних виконавців. В цьому плані вони більше мають символічне значення", - зазначив Гарань.

Крім того він додав, що санкції США через агресію в Азовському морі мають набагато глибше значення ніж іншого світового співтовариства. Адже вперше конгресмени змусять фінансову розвідку країни знайти всі активи особисто Путіна та його найближчого оточення по всьому світу.

"Конгрес США прийняв чотири закони про санкції щодо Росії. Ці санкції сильніше, адже тут мова йде про те, що Крим визнається українським, і заборонено визнавати Крим російською територією. Також США розширюють тиск на керівництво Росії, зокрема, протягом 180 днів спецслужби США повинні знайти активи Володимира Путіна. Вони будуть розслідувати фінансові операції російського президента по всьому світу. Це дуже сильно. Крім того, розвідка США повинна підготувати три доповіді з питань загроз з боку РФ протягом трьох місяців. Є єдиний фронт західних країн, який чинить тиск на Росію. І це важливо", - додає експерт.

Разом з тим варто відзначити, що Канада вводить черговий пакет санкцій проти Росії через агресію проти українських моряків в Азовському морі.

Відзначається, що Канада вводить свої санкції у повній координації з Європейським союзом, який раніше прийняв аналогічне рішення.

"У координації з Євросоюзом і США Канада оголошує про нові санкції у відповідь на агресивні дії Росії в Чорному морі і Керченській протоці і незаконну анексію Росією Криму", - йдеться в повідомленні.

Варто відзначити, що нові обмежувальні заходи торкнуться 114 фізичних осіб та 15 юридичних осіб.

Крім того варто відзначити, що прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков пов'язав прийняті Конгресом США антиросійські законопроекти з наростаючою русофобією напередодні виборів у США.

Зокрема, Пєсков розповів, що подібні рішення американської влади можуть лише у негативному ключі вплинути на відносини між Кремлем та Вашингтоном.

"Подібні законопроекти можуть лише негативно вплинути (на відносини Москви і Вашингтона – ред.). Триває дуже недружня, шалена русофобська лінія. Це продовження такої емоційної екзальтації. Тому зараз ми не очікуємо якось тверезих оцінок з боку американських законодавців", - сказав Пєсков

Нагадаємо, газопровід в обхід України потопить росіян.

Як повідомляв "Знай.ua", Литва сколихнула Європу терміновою заявою.

Також "Знай.ua" писав, що у Трампа пояснили, навіщо дипломат привіз в Росію бомбу.

"Азовські" санкції від ЄС: у Брюсселі можуть ввести персональні обмеження проти росіян