Новий звіт з приводу політичних відносин між Європейським союзом та Російської Федерацією прийняв Європарламент. У документі чітко прописано, що необхідно зупинити будівництво "Північного потоку-2" і приготуватися до введення нових штрафів.

Про це стало відомо завдяки повідомленням європейських ЗМІ.

Відомо, що за даний документ проголосували 402 депутати, 163 висловилися проти. Представники Європарламенту погодилися, що з 2014-2015 років виникло багато зон конфлікту між ЄС і Росією, зокрема через її втручання в Сирію, Лівію і Україну.

Північний потік-2
Північний потік-2

Також Росія активно підтримує антиєвропейські і ультраправі партії всередині Євросоюзу, втручається у вибори в інших країнах і порушує права людини. Тому Євросоюз повинен бути готовий ввести нові санкції проти Росії за порушення міжнародного права.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Європарламент
Європарламент

У звіті також зазначається, що проект "Північний потік-2" може збільшити залежність ЄС від поставок російського газу і поставити під загрозу внутрішній ринок Європи, а тому повинен бути припинений.

Європарламент засудив порушення Росією водних і повітряних просторів країн-членів ЄС, підтримку авторитарних режимів у всьому світі, а також постійні дезінформаційні кампанії і кібератаки з боку Росії.

У висновку з цього звіту говориться про те, що РФ не можна вважати стратегічним партнером і потрібно переглянути угоду ЄС про партнерство і співпрацю з нею.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з 1 травня в Україні вступають в дію нові правила оплати за компослуги. Новий закон зобов'яже кожного громадянина, який має борги, оплатити додатково ще й пеню. Також варто чекати на нові тарифи, які традиційно будуть великими. Відповідні рішення вже прийняли народні депутати і уряд.

Нагадаємо, євробляхам кінець: депутати готують новий удар по водіям.

Як повідомляв Знай.uа Литва сколихнула Європу терміновою заявою: повинні об'єднатися проти Путіна, гряде масштабний наступ.

Знай.uа писав, у Трампа пояснили, навіщо дипломат привіз до Росії бомбу: не вийшло.

Дивіться відео по темі: