За словами прем'єр-міністра Італії Джузеппе Конте, уряд Риму працює над тим, щоб скасувати санкції проти Росії.

Про це передає Reuters.

"Ми працюємо для досягнення цієї мети", - говорив Конте в п'ятницю, 8 березня.

Під час виступу на зовнішньополітичній конференції в Генуї він зазначав, що санкції проти Росії, які ввели в 2014 році, не повинні бути самоціллю. Конте відзначає, що заходи, прийняті проти РФ, є неефективними і шкодять економіці Італії.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Антиросійські санкції
Антиросійські санкції

Прем'єр-міністр Італії вже не перший раз говорить про скасування санкцій проти Росії. У своїй першій на посаді промові перед Сенатом Італії він закликав до перегляду санкцій ЄС відносно Росії і більшої відкритості до Москви. Потім прем'єр говорив, що санкції повинні бути тимчасовим, визнаючи при цьому, що його країна сама не може реформувати систему санкцій Євросоюзу. Незважаючи на передвиборні обіцянки про скасування санкцій з боку популістських партій, що сформували коаліцію в Італії, досі Рим давав зелене світло продовження обмежувальних заходів Євросоюзу проти РФ.

Варто нагадати, що Стало відомо, що Комітет постійних представників ЄС погодив санкції проти Росії через її агресії проти українських військових моряків 25 листопада минулого року в Керченській протоці. Засідання комітету відбулося в середу, 6 березня.

Згідно з інформацією, в дипломатичних колах ЄС, представники європейських держав дали "зелене світло" персональним санкціям проти вісьмох росіян. Варто уточнити, що формально санкції затвердить Рада ЄС наприкінці наступного тижня.

Нагадаємо, Таємне побачення Путіна з Трампом розсекретили: весь світ дізнався правду

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Чергові санкції Трампа поставлять Росію на коліна: будуть тиснути пармезан

Також Знай.ua" писав про те, що Головне надбання Росії віддадуть Китаю: у Путіна хочуть перелити Байкал через кордон