Президент Петро Порошенко підписав указ про введення в дію рішення РНБО від 6 березня "Про реформування оборонно-промислового комплексу та підвищення рівня прозорості виконання державного оборонного замовлення", про що стало відомо в суботу, 16 березня з повідомлення прес-служби глави держави.

У відповідності з ним буде проведено огляд оборонно-промислового комплексу, а уряду необхідно буде забезпечити "усунення корупційних ризиків, підвищення рівня прозорості та посилення контролю з боку держави і громадськості за діяльністю "Укроборонпрому" та інших держпідприємств оборонно-промислового комплексу". До Наглядової ради "Укроборонпрому" будуть залучені представники партнерських країн.

Стенд Укроборонпрому

Кабінетові міністрів також доручено опрацювати доцільність створення центрального органу виконавчої влади, з функціями з реалізації державної військово-промислової політики, управління об'єктами держвласності у відповідній сфері та контролю за їх діяльністю, у тому числі "Укроборонпрому".

Протягом місяця уряд спільно з міжнародними експертами повинен провести аудит "Укроборонпрому" і підприємств - учасників концерну, після чого розповісти громадськості про результати.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Буде розроблено, а потім внесено на розгляд Верховної Ради проект закону про внесення змін до закону "Про державне оборонне замовлення", який покликаний підвищити прозорість держзакупівель. Те ж стосується і законопроектів:

- про посилення відповідальності, в тому числі кримінальної, за невиконання або неналежне виконання держоборонзамовлення;

- внесення змін до закону "Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації", що стосується виключення з переліку об'єктів права держвласності, які не приватизують, підприємств-учасників "Укроборонпрому", а також внесення в список об'єктів права держвласності, які можуть бути корпоратизовані, але не підлягають приватизації;

- перегляду Митного кодексу в частині спрощення ввезення складових, які в подальшому застосовуються до продукції оборонного призначення.

Петро Порошенко

Міністерству економічного розвитку і торгівлі необхідно продумати імпортозаміщення металургійної продукції. Генпрокуратурі, СБУ, Національному антикорупційному бюро, Держбюро розслідувань дана задача перевірити сюжети зі ЗМІ, в яких описані порушення в галузі оборони, про що в подальшому доповісти громадськості.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що в столиці проходить акція, учасники якої вимагають покарати винних у злочинах, пов'язаних з Укроборонпромом.

Як повідомляв портал "Знай.uа": жителі Закарпаття оригінальним чином виступили проти швидкого наведення порядку перед приїздом Порошенко.

Також "Знай.uа" писав, що чинний президент України категорично проти надання тимчасово окупованій території Донбасу автономії.