Україна у березні поточного року може не отримати другий транш макрофінансової допомоги від Європейського союзу у сумі 500 млн євро. Про це розповів заступник міністра фінансів України Василь Шкураков у своєму коментарі УНІАН.

Він переконаний, що отримання україною чергового траншу від ЄС у березні малоймовірно: "В цьому місяці залишилося дуже мало часу. Я думаю, варто розраховувати на більш пізній період".

Транш ЄС

Варто відзначити, що з 13 по 15 березня в Україні працювала місія ЄС з оцінки виконання четвертої програми макрофінансової допомоги. У перших числах поточного місяця міністр фінансів Оксана Маркарова наголошувала, що Україна виконала більше половини зобов'язань для отримання другого траншу макрофінансової допомоги від Євросоюзу на 500 млн євро.

Україна і ЄС підписали кредитну угоду про надання четвертої програми макрофінансової допомоги на 1 млрд євро 14 вересня 2018 року. В кінці листопада 2018-го Єврокомісія погодилася надати Україні перший транш за даною програмою в сумі 500 млн євро, який Євросоюз направив Україні 11 грудня. Другий транш макроекономічної допомоги планується отримати в березні-квітні поточного року.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Транш ЄС

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що відтепер для безвізового в'їзду на територію Європейського союзу громадянам України буде потрібний спеціальний дозвіл, для отримання якого доведеться заплатити 7 євро. У той же час, навіть якщо дозвіл буде отримано, українцям все одно доведеться пройти попередню перевірку на той випадок, якщо вони збираються увійти в Шенгенську зону.

Як повідомляв портал "Знай.uа": президент Латвії звернувся до Євросоюзу з нагадуванням про агресію з боку Путіна: "З 2014 року ми спостерігаємо явно агресивну політику Росії щодо досягнення геополітичних цілей... Ми повинні бути пильними. Нам потрібен надійний стримуючий фактор, щоб одного разу Росія не напала на іншу європейську країну, як на Україну".

Також "Знай.uа" писав, що економіст Світового банку розповів, що необхідно зробити уряду нашої країни для того, щоб українці отримували зарплату європейського рівня.