Скандально відомий соратник президента РФ Путіна Михайло Лєсін загинув не після банального отруєння алкоголем, як раніше говорили.

Про це зазначає The Sunday Times.

Варто відзначити, що Лєсін обіймав у російському уряді посаду міністра у справах друку, телерадіомовлення і засобів масових комунікацій.

Відомо, що соратник російського президента загинув за неоднозначних обставин у Вашингтоні.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"За новими даними, колишній заможний радник російського президента Путіна, тіло якого знайшли у номері вашингтонського готелю, отримав травму шиї, яка зазвичай трапляється тоді, коли людину душать або вішають", – повідомляє The Sunday Times з посиланням на медичний звіт зі 149-ти сторінок, який отримала радіокомпанія "Радіо Вільна Європа".

У звіті зазначається, що 57-річний чиновник отримав перелом під'язикової кістки "у момент" своєї смерті чи "приблизно у той же час", коли він помер в листопаді 2015 року.

Відзначається, що офіційне слідство у США дійшло висновку, що смерть російського чиновника відбулась через удар тяжким тупим предметом по голові, шиї та тулубі.

"Доповідь, ймовірно, підкладе дров у багаття скепсису щодо версії, згідно з якою Лєсін помер унаслідок падіння у стані сп'яніння. Документи, передані RFE бюро судово-медичної експертизи Вашингтона, ставлять під сумнів цей висновок", – зазначається у статті The Sunday Times.

Проте один з висновків у переданих матеріалах зазначається, що під'язикова кіста захищена нижньою щелепою, і її переломи зазвичай пов'язані з повішенням або задушенням вручну.

"Протягом кількох місяців, що передували смерті, Лєсін час від часу відвідував США, вірогідно, після сварок з представниками кремлівської еліти. Лєсін не був дисидентом, але після того, як було знайдено його тіло, з'явилися припущення, що він міг обурити Москву своїм співробітництвом зі службами розвідки США. Також були непідтверджені заяви про те, що він і його діловий партнер винні більше 80 млн доларів (60 млн фунтів) Юрію Ковальчуку, банкіру, близькому до Путіна, хоча він почав гасити борг, – нагадує газета.

Нагалаємо, Путін відправив екс-президента Криму шляхом Сенцова.

Як повідомляв "Знай.ua", Путін таємно підняв у небо винищувачі, НАТО оголосив план-перехоплення.

Також "Знай.ua" писав, що Волкер розкрив стосунки між Порошенком та Путіним.

"Порошенко був один на один з Путіним": Олеся Бацман про Мінських угодах і про фальсифікації виборів