Спецпредставник США Курт Волкер прокоментував стосунки президента України Петра Порошенка та глави держави-окупанта Володимира Путіна.

Про це повідомляють ЗМІ з посиланням на відповідну заяву політика.

Волкер переконаний, що між українським президентом Петром Порошенком та керманичем Кремля Володимиром Путіним існує ворожнеча на особистісному рівні.

"Я думаю, що це правда. По суті, це не лише правда, а і факт: Росія сама говорила, що вона хоче бачити, як Порошенко зазнає поразки", – заявив Волкер.

Курт Волкер
Курт Волкер

Він додав, що Путін очікує на політичні зміни в Україні, проте наразі не впевнений, що Кремль підтримує якогось конкретного кандидата на майбутніх президентських виборах, що відбудуться 31 березня.

Вибори в Україні
Вибори в Україні

Волкер наголосив, що для Сполучених Штатів теж не важливо, хто здобуде перемогу у президентській гонці в Україні. Головне – аби новообрана влада продовжувала зміцнювати демократичні інститути в країні, запроваджувала реформи та боролась з корупцією.

"Ми підтримуємо принципи. Ми підтримуємо принципи міцних демократичних інститутів, реформи щодо безпеки та боротьби з корупцією, а також відновлення Україною її суверенітету і територіальної цілісності. Тож це те, за що ми виступаємо, і ми виразно говоримо це усім кандидатам", – резюмував Волкер.

Курт Волкер
Курт Волкер

Нагадаємо, буквально за два тижні до дня виборів президента України стало відомо, що ОБСЄ включило двадцять чотирьох громадян країни-агресора до складу місії короткострокових спостерігачів на президентських виборах.

Володимир Путін
Володимир Путін

Про це повідомляють ЗМІ.

Зокрема, в організації розповіли, що відповідний перелік кандидатів вже спрямували до ЦВК для подальшого погодження.

Як повідомляв раніше Знай.ua, у мережі з'явились кадри з мітингу Петра Порошенка, де невідомі особи жорстко поводились із гостями демонстрації, які критикували чинного гаранта.

Також Знай.ua писав про те, що через два тижні українці будуть обирати нового президента країни.