Два винищувачі НАТО Eurofighter Typhoon ВПС Італії терміново підняли за сигналом тривоги з аеродрому Кефлавік в Ісландії через два російських протичовнових літака Ту-142, помічених на східному кордоні повітряного сектора країни. Про це повідомляє ісландське видання Morgunbladid.

Італійські винищувачі з 11 березня по 11 квітня базуються на острові в рамках програми НАТО з повітряної оборони країн альянсу, у яких немає своїх військово-повітряних сил.

Їхнегайно відправили в Ісландію з метою ідентифікації цілей і підтвердження місця розташування повітряних об'єктів. Згодом з'ясувалося, що мітки на екрані військового радара - це два протичовнові літаки ТУ-142 ВКС РФ.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Цікаво, що спочатку ТУ-142 призначався для виявлення і знищення ПЧАРБ ворога в районах патрулювання. Фактично в ВМФ застосовується з метою далекої океанської розвідки, візуальної або радіотехнічної, для чергування в системі пошуково-рятувальної служби і тільки потім для пошуку і спостереження за ПЧАРБ.

Літаки були помічені силами протиповітряної оборони, які діяли строго за інструкцією НАТО про розпізнавання повітряних об'єктів.

Нагадаємо, над США вертоліт санітарної авіації зіткнувся з НЛО. Чоловік говорить, що зміг розглянути об'єкт детально, оскільки у нього були спеціальні окуляри. Він спостерігав, як НЛО летить на вертоліт, а потім різко відвертається і уникає аварії. Про свою пригоду пілот відразу ж доповів диспетчерській службі.

Як повідомляв Знай.uа пасажир з борту літака зняв таємничий гігантський підводний об'єкт.

Також портал Знай.uа повідомляв, "У мене ростуть груди": легендарний співак приголомшив фанатів, усі чухають потилиці.

Популярний британський виконавець, переможець "Греммі" Сем Сміт розкрив шанувальникам шокуючу таємницю своїх комплексів і проблем, пов'язаних із зайвою вагою.