Лавина корупційних скандалів навколо уряду Петра Порошенка завершилася розтаємниченням корумпованої мережі численних об'єктів нерухомості та підприємств по всьому світу.

Володимир Гройсман та Петро Порошенко
Володимир Гройсман та Петро Порошенко

Про це пише іспанське видання okdiario.

Журналісти стверджують, що оточення президента тісно пов'язане з російським бізнесом.

Контрабанда

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Нещодавній корупційний скандал в Укроборонпром став прямим підтвердженням співпраці з Росією.

Його фігурант Олег Гладковський нібито бере участь у контрабанді російської військової техніки, щоб продати її з бонусом в Україні. Однак цей національний конфлікт інтересів не отримав жодного протесту з боку Порошенка, який має досвід вигнання його політичних суперників за "шпигунство на користь Кремля".

Hanslope Consulting Corp - "шлюз" для відбілювання БВО

Розслідування під проводом прокуратури Відня у 2016 році виявило велику схему відмивання коштів, пов'язану з компанією, що базується в BVI "Hanslope Consulting Corp".

Президент Порошенко пов'язаний з Hanslope через євродепутата і близького партнера Ігоря Кононенка і Тетяни Воздівської. Використовуючи Hanslope, продавався уран, газ і титан російським компаніям.

С.В. Моторінвест і Технопроект - російські компанії з використання війни

Скандал навколо Гладковського з'являється після довгої історії схем ухилення від сплати податків на Британських Віргінських островах, які, як і його колеги, також пов'язані з Росією.

Як кінцевий бенефіціар (UBO) Фінансової Корпорації Teckford Investments, Gladkvosky є основним акціонером двох російських компаній під назвою "SV Motorinvest LLC" та "Технопроект Лтд".

Крахмалопродукти - податкова воронка для корпорації Roshen

Порошенко є ймовірним УБО іншої російської компанії, що називається "Крахмалопродукти", товарним постачальником для Рошен, його імперії цукерок.

Власні структури у цих корпоративних схемах часто використовують податкові гавані, такі як Британські Віргінські острови, Кіпр та Самоа. Порошенко переніс інвестиційну структуру в паралельні компанії в 2017 році, щоб уникнути будь-якої реєстрації під її назвою.

"Мережа спірних бізнес-зв'язків між Порошенком і Росією є глибокою, оскільки піднімає важливу проблему корупції в уряді та відсутність прозорості щодо торговельних угод, які ставлять громадян України під загрозу. У Порошенка є подвійні стандарти: він постійно відзначає своїх опонентів як шпигунів Путіна, а сам володіє декількома підприємствами в Росії через складну мережу компаній та друзів", - резюмують журналісти.

Нагадаємо, під час мітингу проти президента Петра Порошенка в Києві відбувалось щось неймовірне.

Як повідомляв раніше Знай.ua, акція "Нацкорпусу" проти корупціонерів в оборонці привернула тисячі учасників.

Також Знай.ua писав про те, що відомий журналіст, головний редактор "Цензор.нет" Юрій Бутусов розповів про скандал в "Укроборонпром".