В Україні тривають передвиборчі перегони. Є кілька кандидатів, які мають найбільший рейтинг за даними різних соціологічних опитувань. Однак, до другого можуть пройти шоумен Володимир Зеленський та чинний президент Петро Порошенко.

Про це свідчать результати загальнонаціонального дослідження, проведеного Центром соціальних і маркетингових досліджень "Соціс".

Згідно з результатами опитування, найбільшу підтримку населення серед тих, хто повністю або скоріше впевнений, що візьме участь в голосуванні на виборах, отримує Зеленський з результатом 24,6%. На другому місці розмістився Петро Порошенко, його підтримують 14,8% опитаних. У свою чергу за лідера "Батьківщини" Юлію Тимошенко готові проголосувати 8,7% респондентів.

У п'ятірку лідер також потрапив Юрій Бойко, якого готові підтримати 7,9%, та Анатолій Гриценко з результатом 6,4%. Олег Ляшко набрав 5,3% від усіх опитаних. Інші кандидати набирали ж менш як чотири відсотків голосів.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Анатолій Гриценко
Анатолій Гриценко

До другого туру президентських виборів 2019, який може відбутися 21 квітня, проходять комік Володимир Зеленський і чинний президент Петро Порошенко.

Також Центр соціальних і маркетингових досліджень "Соціс" запитав респондентів, кого вони бачать наступним президентом України.

вибори в Україні
вибори в Україні

Згідно з результатами, найбільш імовірним переможцем на президентських виборах респонденти вважають Зеленського - 28,5%. Перемогу Порошенко прогнозують 25,7% опитаних, а Тимошенко -12,7%. У перемогу інших кандидатів респонденти вірять неохоче, жоден з кандидатів не отримує показники вище 5%.

Варто зазначити, що близько чверті опитаних (24,4%) ще не змогли визначитися з тим, хто саме стане наступним президентом України.

Опитування проходило у період з 20 по 25 березня 2019 року. У ньому взяли участь 2 тисячі українців у всіх областях України (без урахування населення АР Крим і окупованих територій Донецької та Луганської областей). Вибірка репрезентативна для населення України віком від 18 років за такими показниками як стать, вік, тип поселення і регіон проживання. Статистична похибка дослідження: +/- 2,1%.

Нагадаємо, підкуп, погрози та "поштові схеми" – в топі незаконних маневрів виборчої кампанії: в поліції відкрито низку кримінальних справ.

Як повідомляв "Знай.ua", Вибори президента в Україні 2019: як правильно проголосувати, докладна інструкція.

Також "Знай.ua" писав, що астрологи передбачили долю України після виборів 2019.